Fredag kväll den 25 augusti och lördagen den 26 augusti 2017: Kamp med mat, kärringar och ett rent he…m


 Kära dagbok…

Öl bok och chips

Fredagsmiddag.

Fredagskvällen klarnade upp efter skyfallet, men jag hade bestämt mig: kärringarna och de andra krukväxterna skulle in från ballen*. Ja, jag lär inte sitta där så mycket mer. Det har varit en bedrövlig säsong och jag kan bara önska och hoppas att det är den sista här. Jag släpade och bar och kunde konstatera att Bögaren** och Busk-Margit*** ser ganska risiga ut efter en sommar på min balle, men Ingrid****, däremot… Hon har blivit rak som en flaggstång. Nu hoppas jag att alla tre – och även småttingarna som stod på ballebordet***** ska trivas i köket. Tomatplantan jag fick till födelsedagen av Annas snälla mamma verkar ge ny utdelning, så snart är det dags för skördefest i köket. Efter kånkandet orkade jag inte mycket mer än att hälla upp chips i en skål, öppna en öl och hälla ner mig i bästefåtöljen med en bok. Fast jag skurade faktiskt badrummet och duschrummet/toan först samt dammade. Energi? Nej, övertrötthet, snarare. Eller jag visste att det behövde göras och eftersom det inte finns nån annan här som gör nåt var det bara att bita ihop.

 

Jag med Dramaten.

Jag drar hellre maten hem än handlar från Mat-Hem.

På tal om mat, förresten, ett ämne jag återkommer till rätt ofta trots att jag avskyr matlagning, har jag en märklig diskussion via e-post med Mat-Hem. En gång, för fem (5) år sen, fick jag ett presentkort hos Mat-Hem som sluta jobbet-present. För fyra och ett halvt (4,5) år sen använde jag det presentkortet. Jag har därefter inte handlat av Mat-Hem igen. Därför var det otroligt märkligt att plötsligt få mejl från dem häromdan. Sen dess har jag försökt ha en dialog med Mat-Hem om personuppgifter och PUL, men det verkar totalt omöjligt. Varje gång jag svarar på deras mejl skapas ett nytt ärende och varje gång jag får svar är det från olika personer som lovar att ”lösa det”, det vill säga ta bort mig ur kundregistret. Jag hoppas verkligen att mina uppgifter är borttagna ur Mat-Hems register nu. Men jag hoppas ännu mer att Mat-Hem tar det seriöst det där med PUL. Annars kan det rentav bli skadeståndskrav… Gallring finns det nåt som heter, till exempel. Jag får liksom aldrig några vettiga svar från dem hur de följer PUL. Har du inget bättre för dig kan du läsa Mat-Hems villkor och vad Datainspektionen skriver om hur länge uppgifter i ett kundregister får sparas. Klart är att jag verkligen aldrig mer ska handla hos Mat-Hem…

∼ ♦ ∼

Maja på flyttlåda

Vad är det med katter och lådor..?

När jag hade tjafsat färdigt med Mat-Hem för idag tog jag soporna och gick och slängde dem. Utanför garaget träffade jag en kollega och eftersom jag älskar mitt jobb blev jag stående där pratandes jobb i en kvart. Ute i Förorten väntade vännen Jerry med saker som skulle till återvinning… Tur att det var fint väder idag… Vi åkte och slängde grejorna, lämnade in en del för återanvändning och sen satte Jerry på hurran medan jag hjälpte äldsta bonusdottern med sängbenen. Det var så kul att träffa tjejen igen – sist var nog i julas..? Riktigt go-fika serverades på allen****** och en del njöt av solen medan andra svettades. Kattgubbarna och Maja var förstås med också. Vi misstänker att gubbarna börjar bli lite dementa. Maja visade upp vissa gemensamma drag med sin lillasyster Citrus. Ett par timmar senare, när Jerry farit runt med gräsklipparen, fotat mig, borstat Maja, fikat och burit ut grejor, for jag till Fänriken med mormors skidor och lite annat. Ingen av bonussönerna svarade i sina mobiler, men som tur var hörde den äldste när jag plingade på ytterdörren.


Hemma i Slummen i New Village 
var det lugnt när jag kom hem. Lugnet före stormen? Jag hade bäddat rent och kört och hängt en maskin tvätt innan jag åkte till Förorten, så det som återstod att göra var att dammsuga. Efter det tog jag en välbehövlig dusch innan jag stapplade över till Tokerian (jag har fått ont i vänsterfoten nu) för att kompletteringshandla.

I kväll lagade jag mat. Kalkonen hann nästan inte att tina, men när jag tillagade den blev den rätt supergod. Till pippin åt jag klyftor, vitlökssmör, babyplommontomater och hot béarnaise. Vinet var italienskt, Borgogno Langhe Rosso 2014 – separat inlägg kommer! Som vanligt när håret är nytvättat och jag ska steka transformerar jag mig till en stekare med tvåandrakonsonanter-mössa stekarmössa.


Och nu ska jag sparka igång filmen Mina drömmars stad
(<== länk till SvT Play) som jag spelade in på DVD-hårddisken från SvT i tisdags. Ha en go’ lördagskväll, du som läser min dagbok! Men tro för fan inte att du känner mig bara för att du läser min blogg.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**Bögaren = min fikus
***Busk-Margit = min stora rumsask
****Ingrid = min yuccaplam
*****ballebordet = balkongbordet
******allen = altanen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.