Fredagen den 18 augusti 2017: Pudlande och grillfest med trist slut


 Kära dagbok…

Mia och Niklas

Min avdelningschef Mia beundrar Niklas fredags-t-shirt. Niklas basar i vår Servicedesk.

Jag tycker att det är bra och modigt när människor vågar säga att de gjorde fel eller gick för hastigt fram. I onsdags var jag synnerligen fundersam över ett uppdrag jag fick i all hast. Uppdraget utfördes, men jag tyckte att det fanns klara brister i kvaliteten. Det tyckte även vissa andra. Och därför pudlade min uppdragsgivare. Vi hade ett bra samtal tidigt i morse. Att uppdraget redan var utfört men ännu inte vidarespritt får bli en lärdom, trots att den kostar. Jag är väldigt lättad att uppdragsgivaren tänkte om.

Mitt nyhetsbrev gick ut som planerat, men det innehöll en punkt som jag själv fick pudla om senare. Nej, det är en sak att raljera privat, i tjänsten ska en vara så mycket mer försiktig. Uppgiften var inte påhittad av mig utan jag fick den i min tur som bidrag till nyhetsbrevet. Men jag borde ha tänkt till lite – före.

Det är fredag och jag tror att ingen av oss gick hem med morriga tankar och svarta sinnen över nåt. Samtliga inblandade var bra på att minimera skador och inte rädda för att ändra sig och göra om.

Mapp från Familjejuristen

Papper från juristen behövdes.

När nyhetsbrevet var publicerat kunde jag flexa en timme. Jag behövde ta mig till en bank för att göra klart det allra sista kring mammas affärer. Det var många som köade och banken har bara öppet mellan klockan 10 och 13. Hur dålig service är inte det till kunderna??? Vissa ärenden kräver ju personliga besök. Efter att ha köat en halvtimme hörde jag en annan bankkund som hade samma ärende som jag, men som glömt att medföra ett dokument. Jag hade inte heller det dokumentet med mig, så det var bara att kasta sig i bilen och åka hem och hämta pappren från juristen. Självklart hade mitt nummer passerat, men passerat hade även många kunder, så köande nummer två gick ganska snabbt. Tillbaka på jobbet igen kunde jag äta mackor och jobba samtidigt, eftersom jag också behövde använda min lunchhalvtimme till bankärendet. Lite smulor i tangentbordet får en leva med.

 Jerry grillar

Jerry bjöd på grillfest.

Det har regnat nästan fram till 13-tiden idag. När det slutade hörde jag hur Per Gessle och hans polare tränade i Barockträdgården. Jaa, han är här, nästgårds, för att ha konsert i kväll. Jag hade en tanke om att jobba över, faktiskt, men släppte den raskt. Fästmön, bonussönerna och jag var ju bjudna på grillning hos vännen Jerry. Nu kan ju inte jag stå nära en grill utan att må dåligt, men det som kommer från grillen äter jag med liv och lust – så länge det inte är ko- eller grismuskel. Och det blev det inte för min del i kväll. Jerry hade ordnat så mycket mat och energierna var höga. Så höga att katten Maxi mest höll sig undan, brorsan Felix tiggde vid bordet och lilla Maja, storasyster till Citrus och Lucifer, understundom gömde sig under fåtöljen. Nej, det där med grillning förstod hon sig inte på.  Medan det grillades fick jag titta på böcker som Jerry hade gallrat. Jag valde två stycken som fick följa med till New Village. Jerry har för övrigt inte bara rensat böcker. Här fanns mycket smått och gott som vi skrattade åt. En del ska lämnas in för återvinning och jag lovade bistå med detta nästa helg. Maten – grillad kyckling, pommes, grönsaker och sås – smakade underbart gott, men det var ett alldeles för stort kalas Jerry hade ställt till med. Till och med dessert… Och trots att jag var tvärmätt åt jag av den, dock tog jag ingen grädde.  Det var en trevlig kväll och timmarna gick snabbt. Sen gick ridån ner när vi kom ut till bilen och hittade parkeringsböter på 500 spänn. Tydligen har det införts regler om p-skiva på Jerrys besöksparkering och det hade jag missat. Ett trist slut på en annars trevlig kväll.


I morgon väntar nästa kalas,
då blir det kräftor hos Fänriken. Jag gör allt för att slippa vara hemma i Slummen på helgkvällarna. Men självklart är det ingen pina att hänga med Anna hemma hos henne.

∼ ♦ ∼

Innan jag for till jobbet i morse läste jag ut en deckare och började på en annan. Eller kanske är Mats Strandbergs bok Hemmet mer än thriller? I vart fall köpte jag den på Pride och nu var jag så sugen på att läsa just den att den trängde sig före andra böcker som också ska läsas. Det är dags att dra sig tillbaka och just ägna sig åt detta – att läsa.

Böckerna Trogen intill döden och Hemmet

Bokbyte från deckare/polisroman till thriller.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Annonser

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till tofflan(snabel-a)home.se Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Mat, Musik, Personligt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.