Tisdagen den 15 augusti 2017: Ordning och röra


 Kära dagbok…

Pergolatak

Kan jag verkligen hitta skydd här?

Det känns som om tillvaron är i gungning. Jag har kort stubin, känner mig otålig och frustrerad. Besviken, irriterad. Som att jag inte får vara riktigt glad, inte får ha det till 100 procent bra, bara 50. Därför måste jag rannsaka mig och kolla om det är jag själv som inte tillåter mig eller om det faktiskt är andra röror jag behöver ta tag i och reda ut. Helt klart är jag påverkad av omgivningen och jag blir förbannad på mig att jag ska vara så lättpåverkad. Vi har alla våra kors att bära och jag behöver inte bära andras när andra inte bär mina. I stället skulle jag önska att jag kunde luta mig tillbaka och bara njuta av den halva som är bra. Försöka hitta lugn och ro och skydd i den delen av livet.

∼ ♦ ∼

Idag var det rätt mycket att bita i på jobbet. Efter morgonmötet försökte jag fota och få till en ny bild till vår externwebb. Motivet var OK, men det var svårt att få bra kvalitet på bilden. Lysrör är inte optimalt när en ska fota. Nu får det vara så här tills vidare, tills jag kan ta en bättre bild. Två omtagningar blev det, men folk var gulliga och ställde upp som statister utan att klaga.

Psson i rosa t-shirt med texten "Keep calm and kill zombies"

Texten på Pssons tischa idag borde ha lugnat mig, men…

Avstämningsmötet på förmiddagen gick på trekvart. Ja, det var ordning och reda, inte röra, men det tog lite längre tid än det brukar. Ändå saknades två i gruppen. Samtidigt var en person ny och det är viktigt att förklara hur saker och ting ligger till. Dagordning och protokollförande var mina uppgifter, men sen fick jag ytterligare uppgifter av mötet. Direkt efter en kaffe tog jag tag i dem. Det visade sig vara ett getingbo. Jag kan inte förstå hur nåt så enkelt som saken i fråga kan bli så… svårt och stingsligt. Det förde dock med sig att ny information skapades fem minuter efter att jag hade varit och rört om i boet. Jag skrev några texter och fixade lite med några bilder och kom i vart fall en god bit på vägen i mitt nyhetsbrev som ska publiceras på fredag. Nio av tio är jag uppe i.

Det var en solig dag idag och jag vaknade med huvudvärk. Jag fattar inte det riktigt, för jag åt till och med middag igår kväll – en upptinad portion spaghetti med vegetarisk pastasås och ett glas vin. Klockan 22 gick jag till sängs och var jättetrött. Räknade antalet gånger det smälldes i garderobsdörrar. Nånstans efter nio gånger somnade jag och sov tills larmet gick kvart över sex. Efter intag av vanlig medicin och en Ipren åt jag yoghurt med honung, müsli och hallon och drack två baljor kaffe till. På dagarna dricker jag mycket vatten, minst ett par flaskor om 65 centiliter och på kvällarna ungefär en liter. Så… jag äter bra, jag sover bra, dricker tillräckligt med vatten… ändå… huvudvärk och trött. Obalans. Ordning… och ändå röra.


Efter jobbet idag var jag och veckohandlade på Tokerian
Inget särskilt hände, varken nåt uppseendeväckande eller roligt. Jag bara köpte TV-tidning, yoghurt och mjölk och lite sånt samt lax till middag. I kväll ska jag glo på sista avsnittet av Saknad, aldrig glömd och kanske läsa en del. Inte kunde jag låta bli att börja läsa Omgiven av idioter igår. Ett tag hade jag en tanke att ta med den till jobbet och läsa där när jag får en stund över. Boken handlar ju om det jag jobbar med – kommunikation. Men boken fick vara hemma idag. Jag ska läsa den parallellt med deckaren jag läser just nu.


Men innan jag gör nånting mer ska jag laga mat. 
Ja, det låter helt galet för att vara mig. Jag har köpt varmrökt lax och romsås och till detta ska jag koka lite av den potatis jag drog upp igår. Inte vet jag vad som har flugit i mig. Försöker jag få ordning på kosten också efter de senaste årens röror???

Varmrökt lax romsås potatis

Till kvällens middag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.