The Boy Next Door (2015)


Ett inlägg om en film.The Boy Next DoorDet handlar mycket om grannar nu.
I kväll kikade jag på en thriller på TV3 – som visade sig handla om grannar. Thrillern The Boy Next Door (2015) är dessutom också amerikansk precis som den jag såg igår. Att Jennifer Lopez spelar en mamma som är lärare i klassisk litteratur borde ha fått mig att fundera över om jag skulle se filmen eller inte. Men va 17, efter allt bokkånkade kändes bästefåtöljen väldigt bekväm.

Claire Peterson lever ensam med sin son Kevin efter att hennes man har varit otrogen. Hon har emellertid fortfarande inte bestämt sig för om hon ska ansöka om skilsmässa eller inte. En dag flyttar den unge Noah in i huset bredvid Claire och Kevin. Noah är några år äldre än Kevin och ska ta hand om sin sjuke farbror och hans hus. Han ska också gå i samma skola som Kevin – skolan där Claire jobbar. Claire blir snabbt attraherad av Noah. En kväll har de sex, nåt som Claire ångrar morgonen därpå. Men i stället för att låta det stanna där vill Noah inte acceptera att Claire ångrar sig. Han börjar förfölja henne och nästlar in sig allt mer hos Kevin, som för övrigt är rätt mobbad i skolan. Noah får honom att vända sig mot pappan. Men värst av allt är nog bilderna och filmen. Och så det där med bilarna…

Är det här förutsägbart eller är det förutsägbart? Med en mamma som JayLo förstår jag att grannkillen faller för henne. Den här filmen har nästan allt som en riktig kalkonrulle har. Samtidigt är stalkning och knäppa grannar nåt som tycks öka. Det här att det inte finns några gränser för vad som är normalt och vad som är totalt galet…

Jag är snäll igen. Filmen får medelbetyg.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.