Schlagerkvällen på Pride 2017: Det finns inget dåligt väder…


 Kära dagbok…

Jag genom blöt regncape

Genomsur. Bilden är tagen genom min regncape.

Nej, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och det hade Fästmön och jag igår kväll. Jag brukar säga och skriva att jag älskar regn. Det stämmer – när en kan vara inomhus och läsa en bok, till exempel. När en ska vara utomhus på festival, i det här fallet Schlagerkvällen och operasingalong på Pride 2017, älskar jag inte regn. Det gick på ett litet kick att bli fullkomligt genomsur. Men vi hade rätt roligt ändå. Det är en sak jag uppskattar mycket hos Anna, det att vi kan skratta åt oss själva och roa oss även när det är… lite besvärligt. Sen tyckte jag förstås att det var väldigt ledsamt och tråkigt att den fina sak Anna köpte – och som jag uppmuntrade henne att köpa – blev vattenskadad av regnet. Att kläderna blev blöta gjorde också att vi började frysa rätt snart. Men vi stod ut till cirka klockan 21.30.

Anna hade jobbat ända till klockan 16 innan vi strålade samman på Centralen i Uppsala. Jag hade lyckats köpa tågbiljetter åt oss (jag är inte så teknisk och dessutom halvblind), så vi kom med 16.41-tåget som planerat. Nånstans mellan 17.30 och 18 nådde vi Stadion där vi fick våra inträdesband – tack kära facket ST för Pridebiljetterna jag vann! – och årets Dog Tag, ett halssmycke och med texten ”You are ready” samt en kedja till. På stora scenen laddades det inför operasingalong. Vi laddade – och landade – med ett glas rosé (Anna) och en öl (jag). Och när singalongen började tyckte Anna att det var så pinsamt att hon blev tvungen att gå och hälsa på några bekanta och lämna mig ensam kvar vid bordet. Hmpfffff…


Vi tröttnade ganska snart. 
Opera har aldrig varit min grej. Sen kan Rickard Söderberg vara hur populär och trevlig som helst. När vi hade druckit upp tog vi därför en tur i området. Vi hälsade bland annat på hos TinVombat där Belgiska Anna skulle ha varit på boksignering. Tyvärr fick hon avstå av hälsoskäl. Och då snackar vi inte halsfluss som var skälet till att Kikki Danielsson inte deltog senare under Schlagerfesten. Mycket, mycket tråkigt att inte få träffa Belgiska Anna!!! Vi handlade inget hos Tin, men på lördag tror jag att jag ska köpa ett och annat.

Vi sonderade matterrängen i stället och mitt val föll på halloumiburgare. 85 spänn för lite grillad ost med ruccola, dressing och bröd var i dyraste laget, tyckte jag som förstås inte blev mätt. Men såna är matpriserna på Pride. En 33-centiliters flaska öl kostar cirka 65-70 kronor, ett glas rosé ungefär lika mycket. Och det klart att jag förstår att de som säljer mat och dryck måste gå på plus.

Efter maten shoppade vi lite. Jag köpte ett par hängslen i tron att dessa ska hindra min brövlåda från att synas. När jag provade dem hemma såg jag inte klok ut. Sen hittade vi ett bra bord till höger om stora scenen där vi inväntade Schlagerfesten. Och knappt hade den börjat så kom regnet. Anna hade läst att det skulle komma 0,4 millimeter regn. Jag lovar dig, det kom 4 kilometer regn. Minst! Trots tröjor, jackor och regnkläder blev vi genomvåta in på underkläderna. Det var tur att jag inte hade sminkat mig, för blötast blev jag i ansiktet när regndropparna studsade på bordet upp i fejan. Innan regnet såg vi Zeta och Timpa promenera på avstånd. Eftersom vädret blev som det blev hade vi bara sms-kontakt under kvällen. På scenen såg och hörde vi Lotta Engberg, Elisabeth Andreassen, Owe Thörnqvist med flera. Men till sist gav vi upp, gick på toa och promenerade sen till T-banan. På Centralen köpte vi var sin kaffe att värma oss med.


På tåget var det en unge som skrek hela resan. 
Anna var jättefrusen och trött och kaffet från Pressbyrån värmde inte särskilt mycket. I Uppsala gjorde vi som i onsdags kväll, tog tvåans buss hem. Anna gick av hållplatsen före mig, för hon behövde hem och torka sig och sova – idag började hon jobba tidigt. Jag åkte hem till New Village. Där ställde jag till med en liten midnattsfest bestående av en bit gurka, en bit Brieost, några gröna druvor och bubbelvatten utan alkohol. Till sällskap hade jag den inspelade första delen av På fel sida av lagen från SvT 1 i onsdags.

Midnattsfest med ost gurka druvor och vatten

Midnattsfest i New Village.

 

Pride 2017band

Happy Pride 2017!

Jag har turen att njuta av min sista semesterdag idag, medan Annastackarn får arbeta. Dagen har börjat med sirener och regn här i Uppsala. I eftermiddag/i kväll ska den fortsätta med regn och eventuellt åska i Stockholm. Vi tar tåget in till Stockholm när Anna har slutat jobba och varit hemma för att hämta sin väska. Idag blir det nog inget besök i Pride Park för oss utan kanske ett museibesök och i vart fall middag i Gamla stan, troligen. Vi ser sen mycket fram emot lördagens och söndagens hotellfrukostar… På lördag går vi givetvis paraden och på söndag åker vi hem. På söndag kväll måste jag förbereda en del inför måndagen som ju innebär jobbstart för min del. Jag hoppas jag har torkat upp till dess, för regnet ska visst fortsätta.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Schlagerkvällen på Pride 2017: Det finns inget dåligt väder…

 1. Anna skriver:

  Ja jag grämer mej och e ledsen över att inte kunnat vara där, men det blir fler år, hälsan måste gå i första hand. Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi tänker på dig, både Tin och jag. Nu ska du se till att krya på dig. Sverige är kvar ett tag till och nästa år blir det EuroPride i Stockholm. Ladda för det, Anna!!
   Kram pårej, Syltalainen! ❤

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.