Mitt bokår 2017: Riktigt läsflöde i juli


Ett inlägg om böckerna jag läste i juli.Tänk att det redan är augusti! 
Och tänk, nästa vecka är min evighetslånga semester slut och jag börjar jobba igen, nu i ett alldeles nybyggt hus, i ett kontor som ingen annan har haft före mig. Det är så spännande! Men spännande har även juli månad varit när jag tittar på min läsning. Jag läste tolv böcker, varav en och annan faktiskt var av tegelstensart (500+ sidor).

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! Detta gäller alla böcker utom Stora stygga vargen där det kommer en recension här först den 21 september!!!

Juliböcker 2017:

Jojo Moyes bok Toner i natten Per Anders Fogelströms bok Upptäckarna Per Anders Fogelströms bok Revoltörerna

Per Anders Fogelströms bok Erövrarna Robbi McCoys bok The farmers daughter Ann Rosmans bok Vågspel

Christina Anderssons bok Compassioneffekten: att utveckla självtillit och inre trygghet Elizabeth Georges bok När ingen ser Caroline Kepnes bok Du

Nele Neuhaus bok Stora stygga vargen Louise Welsh bok The girl on the stairs Thomas Bodströms bok Det man minns


Av månadens tolv böcker
var fem deckare eller psykologiska thrillers (Vågspel, När ingen ser, Du, Stora stygga vargen och The Girl on the Stairs). Två av julis böcker var inte skönlitterära – en var en fackbok (Compassioneffekten) och en var en självbiografi (Det man minns). Tre av böckerna hade HBTQ-teman, en del mer, andra mindre (The Farmer’s Daughter, Du och The Girl on the Stairs). Fem av böckerna är skrivna av svenska författare (Upptäckarna, Revoltörerna, Erövrarna, Vågspel och Det man minns). Två av böckerna var skrivna på engelska och köpta under Londonresan (The Farmer’s Daughter och The Girl on the Stairs).

Tre av böckerna hittade jag second hand (Vågspel, Du och Det man minns). Tre böcker lånade jag av en kollega (Upptäckarna, Revoltörerna och Erövrarna). Två av böckerna fick jag (Toner i natten och När ingen ser) – tack vännen Jerry och vännen Agneta! En bok var en sommarpresent till mig själv (Compassioneffekten). En bok kom från Albert Bonniers förlag för recension (Stora stygga vargen) – tack!

Jag är väldigt nöjd med juli månads litterära blandning och att jag fortsätter att läsa böcker på engelska. De senare har också haft HBTQ-teman och varit bra. Högsta Toffelomdöme fick hela nio av böckerna (Toner i natten, Upptäckarna, Revoltörerna, Erövrarna, The Farmer’s Daughter, Compassioneffekten, När ingen ser, The Girl on the Stairs och Det man minns). En bok fick högt omdöme (När ingen ser) och en bok fick medelomdöme (Vågspel). Omdömet för Stora stygga vargen avslöjas först den 21 september!

När så många böcker fick högsta omdöme är det svårt att välja en som den bästa. Därför väljer jag de tre Per Anders Fogelström-böckerna. De hänger ju ihop i Kamrater-serien plus att det är Fogelströmsåret i år.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.