Do you know me?


Ett inlägg om en film.Filmen Do you know me?Det har blivit en (o)vana att titta på sena, lite otäcka filmer.
I kväll hittade jag Do you know me? (2009) på Kanal 11. Fram till en kvart före ett underhöll den mig, denna thriller är väl bästa genrefacket att stoppa den i.

Den unga Ellie Carter har just tagit examen och framtiden ser ljus ut. En kväll när hon firar med sin kille och en kompis får kompisen syn på en efterlysning av en Sophie på ett mjölkpaket. Flickan blev uppenbarligen kidnappad som liten. Trion beslutar sig för att ringa det angivna telefonnumret. Men det som börjar som ett skämt visar sig vara väldigt allvarligt. Plötsligt inser Ellie att hon till exempel aldrig har träffat vare sig sin morföräldrar eller sina farföräldrar. Några bilder från spädbarnsåren finns inte på grund av en brand, enligt föräldrarna. Och födelseattesten har hon aldrig sett. När ett riktigt ruggigt mord sker inser Ellie att hon mycket väl kan vara Sophie på mjölkpaketet…

Det här är spännande från start, även om jag tycker att filmen haltar lite. Det är lite för många kockar i soppan och de intressanta rollerna i historien lyfts inte fram tillräckligt. För Ellie såväl som tittaren gäller att komma på vilka de goda respektive de onda är.

Toffelomdömet blir medel. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.