En regnig julifredag 2017: Presenter, klappar och lite nytta


 Kära dagbok…

Louise Welsh bok The Girl on the Stairs

En kuslig stämning i den här…

Det har regnat nästan hela dagen idag. Hurra! Ja jag veeet, de flesta gillar inte regn, men det gör jag. Jag vaknade vid åttatiden. Då hade det kommit några skurar i natt. Sen satte det fart! Jag låg kvar i sängen till halv elva. Läste och drack kaffe, förstås. Om jag lever så länge att jag blir pensionär ska jag läsa och dricka kaffe i sängen varje dag – bara för att jag kan. Nu är jag ungefär halvvägs i min bok på gång. Det har inte hänt så jättemycket, men det är en kuslig stämning och jag föreställer mig alla sorts katastrofer och allianser – heliga som oheliga. Det är sånt som kännetecknar en god bok, enligt mig. Sen blev jag lite trött en stund. Då släckte jag och slumrade ett tag innan jag forsatte att läsa.

Sedan i november förra året har det legat en stor hög flyttkartonger under sängen. De har bara samlat damm där och jag kände att de var en riktig hälsofara. Eftersom förrådet nu är nystädat och omorganiserat bar jag ut dem dit. Även de två 70×100-ramarna jag köpte för ett tag sen fick flytta ut i förrådet – jag orkar inte ge mig på inramning just nu. Kartongflytten krävde sen dammsugning och när jag ändå hade dragit fram min tvåstämmiga snabeldrake* promenerade jag runt i hela lägenheten. Under en paus belönade jag mig med att beställa en premie för att jag är med i ett livsmedelsprojekt. Jag köpte en fönstertvättare, en maskin alltså, inte en människa. Efter premiebutikens stängning är det sen fyra veckors leveranstid. Så nån gång i september tidigast blir det fönsterputsning här. Lagom till jul, nästan… Men jag klagar inte, jag är så nöjd att jag fick ordning i förrådet nu under semestern.


Medan jag dammsög 
uppdaterade jag systemet på en av mina mobiler. Sånt är bra att göra så snart det går för annars kan vissa appar sluta fungera. Fast jag måste ju säga att väderappen inte fungerar så särskilt bra, den fantiserar fritt.

Efter frukost gav jag mig ut på några ärenden, men jag hittade inte allt jag skulle ha. Det får bli en nödlösning. Aningen modstulen satte jag mig vid datorn för att nätshoppa några böcker. Jag hade fått 50 kronor i rabatt från CDON.com som jag tänkte utnyttja, men det blev även ett par böcker från Bokus eftersom priserna där var bättre. Sen visade det sig när beställningen var genomförd att rabatten på Cdon inte drogs av. Då blev jag lite sur, trots att jag har råd. Slutnotan totalt hamnade på under femhundringen.


Men gratis är ju förstås godast! 
En av mina Instagramföljare har lovat skicka mig den länge önskade Omgiven av idioter av Thomas Erikson. Tusen tack – ifall du läser bloggen! Och så tog jag fram mitt presentkort och valde äntligen en julklapp från jobbet. Det blev en eldlykta där en kan ha antingen levande eld med nån sorts bränsle eller värmeljus. Fästmön har redan en, så hon får väl visa mig om jag inte fattar.


På tal om Anna ringde jag henne 
och erbjöd skjuts till jobbet eftersom det regnade så mycket. När jag åkte och hämtade henne hade det slutat. Men det är väldigt blött ute och det är inte så kul om en skulle komma nedstänkt till arbetet. Hem i kväll får hon ta sig på egen hand, för jag ska öppna en flaska vin och ta ett par glas till maten – en av tre matlådor av den heta vegetariska pastasåsen som blev över när jag lagade till vännen Mia och mig. Resten av kvällen tänker jag läsa och softa framför TV:n i bästefåtöljen – där ingen annan än jag får sitta, trots att somliga försökte ta sig friheter härom dan senast…

Het vegetarisk pastasås

Heta rester till middag i kväll.

∼ ♦ ∼

*snabeldrake = dammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.