Fredagen den 21 juli 2017: Kompisbesök i gamla kulturbyggnader och nya


 Kära dagbok…

Äntligen dags för lite skoj efter några dagars mest vegetarande. I morse var jag så uppspelt att jag vaknade redan vid sjutiden, mer än en timme innan jag var tvungen att gå upp. Därför blev det en timme drygt med kaffe och läsning på sängen. Plötsligt var jag en tredjedel in i min bok på gång, en ganska underlig thriller. Jag läste dessutom lite till medan jag intog en lätt frukost bestående av grekisk yoghurt med flytande honung och müsli – kände mig otroligt nyttig vad gäller matintaget, faktiskt (DET skulle komma att ändra sig under dagen och kvällen!).


Vid tio-tiden tog jag bilen in till stan 
där jag hittade vännen Mia på centralen. Vi åkte hem och intog en andra frukost på ballen*, så varm var dagen. Jag fick en flaska fint vin av Mia. Sen snodde hon bästefåtöljen. Jag fick trösta mig med ett recensionsexemplar av en bok från Albert Bonniers förlag. Boken låg i postboxen.


Efter en kort utflykt till ett par affärer 
i sällskap med Fästmön tog vi bussen in till stan för att ägna oss åt lite kultur. Idag fick Museum Gustavianum med sin Anatomiska teater ett besök Jag är ju där ganska ofta i tjänsten, men då hinner en inte alltid se sig omkring. Och där finns sannerligen mycket att se -flera olika sortser museer. Det var riktigt sköj!


Zeta
hade snappat upp att vi var på Gustavianum 
och undrade om vi inte skulle titta in på ”Segis”. Jag var så himla nyfiken och lyckades tvinga med mig Mia. Att jag har semester blev uppenbart eftersom jag inte kunde ta mig in. Först. Vadå slå in kod..? Ehum, ja… Kanske blev jag så paff för jag trodde ett slag att jag redan hade hamnat på Pride. Konstverket i entrén är väldigt prajdigt.

Konstverk i entrén till Segerstedthuset

Pride i Uppsala?

 

Jag på mitt kontor

Tofflan på Toffelkontoret. (Mia fotade.)

Det blev flera kära återseenden – det känns som om jag har varit borta hur länge som helst från jobbet. Idag är det tre veckor. Vi tog trappan upp till plan ett där min avdelning sitter. Det verkar som om det bara är vi som har flyttat än. Att hitta mitt kontor var inte helt lätt. Huset är märkligt byggt. Men, till sist hittade jag mitt krypin med ett minimalt skrivbord, ett gigantiskt skåp/en enorm hylla med en garderob för korta rockar och en väldigt konstig tom yta framför fönstret. Pinnstolen som Zeta hade fotat var kvar, men jag snappade åt mig en ny kontorsstol. Litet rum med en trist kamouflagefärg som accentfärg (!), fast ärligt… jag gillar mitt rum och är väldigt glad för det. Vänta bara tills jag får möblera och piffa det som jag vill!


Efter besöket på mitt kontor
gick vi runt och tittade på andra våningar samt provsatte en del underliga, men bekväma möbler. Några drinker serverades dessvärre inte och det började bli dags för en sån. Vi tackade för oss och rullade nerför Carolinabacken. Efter att ha irriterat oss över alla semesterstängda ställen hamnade vi på O’Connor’s. Där fick vi en föreläsning om öl. Jag ville bara ha en enkel lager…

Öl Erdinger och Eriksberg

Vi fick en föreläsning. Och jag som bara ville ha en öl…


Vi försökte därefter ta en drink på Katalin
men trots att klockan började närma sig 17 var det stängt. En fredag! Vad händer, liksom? Jo, det stavas sommarstängt. Vi tog bussen hem i stället och intog var sin GT först, var sin mangocider därpå. Det var grillfest på uteplatsen vid lokalen och även vi bjöds på levande fiolmusik. Fint!

Middagen serverades frampå kvällen och det var så lugnt och skönt och behagligt varmt att vi kunde äta på ballen. Jag mindes hur jag lagade min heta vegetariska pasta, men den skulle haft mer berberi i sig. Vi satt ute till klockan 21. Då gick vi in och åt lite godis. Till sist fick tanterna gå och lägga sig. Mia hade kryp i benen och jag har ont i vänster skinka och höger höft. Gammeln, som sagt…

I morgon väntar nya äventyr i Uppsala city. Det är så roligt att ha kömpisen här!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 21 juli 2017: Kompisbesök i gamla kulturbyggnader och nya

 1. FEM skriver:

  ÅÅhh, vad kul ni verkar ha det! Skulle gärna velat joina, men tyvärr gick det inte att ordna den här gången.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är så roligt att ha MIa här. Vi går – idag över en mil – dricker gin med mera och är kulturella. Bara shoppingen som inte går nåt vidare (ska blogga om det nu). 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.