Morden i Midsomer: Last man out


Ett inlägg om en TV-serie.Sommarkväll och tisdag…
För en del innebär det ???, för mig innebär det Morden i Midsomer. I kväll var undertiteln Last man out (<== klicka på länken om du vill se avsnittet på SvT Play!) och temat var cricket. Bland annat. Den som känner mig vet att ingen sport är min grej. Frågan är om resten av det långfilmslånga avsnittet hade nåt som intresserade mig…

Morden i Midsomer 2017

John Barnaby och hans nya assistent, Jamie Winter.


Det pågår en turnering i cricket,
en gammal brittisk sport. Men så vill några förnya spelet genom att tävla i Australien. Andra sätter sig på tvären direkt. När lagets kapten mördas med 20 hårt maskinkastade bollar blir förstås John Barnaby och Jamie Winter inkallade för att lösa fallet. Som gubben i lådan dyker en figur från Barnabys förflutna upp – och blir faktiskt misstänkt först. Sen visar det sig inte bara handla om mord och nymodigheter. Det handlar om mutor och skelett i garderoben också.

Själva sportdelen i kvällens avsnitt kunde jag klara mig utan. Som vanligt var mordsätten märkliga (det sker fler än ett) och det är förstås alltid ”kul” att se om manusförfattaren har varit fantasifull eller inte. Jag tyckte att kvällens avsnitt blev bättre vartefter tiden gick – bland annat för att en gammal historia som involverade märken på ett träd fick sin förklaring. Inte lyckades jag klura ut vem mördaren var heller, men det var en riktigt läskig typ.

Kvällens avsnitt får högt betyg.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.