Erövrarna


Ett inlägg om en bok.Per Anders Fogelströms bok ErövrarnaI morse slog jag ihop pärmarna 
på den tredje delen – tillika den sista delen jag har fått låna av Pippi på jobbet – av Per Anders Fogelströms Kamraterserie, Erövrarna. En bok återstår att läsa i serien, Besittarna, men den får jag vänta på till efter semestern. Om jag nu kan vänta så länge…

I Erövrarna har det blivit 1946. Folke, Rickard och Leif har växt upp liksom flickorna i huset. De flesta har gift sig och fått det bättre i livet, om än inte alla. Rickard har stora framgångar, men frågan är om han inte är på väg att förlora det viktigaste i livet. Folke arbetar som journalist och skriver en roman. Leif är den enda som bor kvar i huset – tills han blir vräkt.

De tre vännerna representerar klart och tydligt tre klasser i samhället. Kvinnorna i Kamraterserien är inga huvudpersoner, men får ändå ganska stor plats i handlingen. Lite mer hade kanske varit önskvärt, med tanke på att det ändå händer ganska mycket på kvinnofronten under 1900-talet. Gissningsvis blir det tydligast i den fjärde och sista delen som jag alltså ännu inte har fått låna. Med andra ord har jag nåt spännande att se fram emot i höst.

Toffelomdömet blir det högsta även för tredje delen i serien.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.