Upptäckarna


Ett inlägg om en bok.


Per Anders Fogelströms bok UpptäckarnaI våras fick jag låna tre Per Anders Fogelström-böcker av min kollega Pippi. Det var de tre första i Kamrater-serien. Jag fick ha böckerna på långlån, men lovade Pippi att läsa dem på semestern. Nu har jag läst ut den första boken i serien, Upptäckarna.

Bokens huvudpersoner är de tre pojkarna Folke, Rickard och Leif. Året är 1927 och de träffas och blir kamrater när Folke flyttar in i samma hyreshus som de andra två grabbarna. Läsaren får följa pojkarna genom lek och allvar under ett sommarlov, ungefär. (Ja, boken var perfekt att läsa som inledning på sommarsemestern!) De är i elvaårsåldern och två av dem när förhoppningar om att bli läroverkspojkar till hösten. Genom de tre pojkarnas liv samt även de andra barnen på gården ges glimtar av Stockholm och ett samhälle i förändring.

Per Anders Fogelström har gjort det igen – det vill säga trollbundit mig med en berättelse. Det är ingen märkvärdig historia, men jag dras in i handlingen och känner mig nästan som ett av barnen i den. Som i Stad-serien är språket helt underbart och det gick väldigt snabbt att läsa den här boken. Självklart har jag genast gripit tag i del två för att fortsätta läsa serien!

Toffelomdömet är också självklart – det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.