Ett inlägg om ett vitt vin.

Ungdomligt, fräscht, torrt och prisvärt.
Vita viner är jag inte alls bra på och vinet vi drack i kväll följde med hem från Systembolaget sist bara för att jag skulle ha en flaska vitt i kylen ifall att. I kväll blev det ”ifall att” – vi bestämde oss för att äta räkor. Som vanligt köpte jag ett kilo räkor som vi skalade vid bordet. Då passar inte rött vin till utan det måste vara vitt i glasen. Jag plockade fram flaskan Brochet Facile Sauvignon Blanc (2016), ett franskt vin som endast kostade 89 kronor. Jag vågar inte lägga mer pengar på vita viner eftersom jag är så osäker på dem. Det här vinet skulle vara torrt och det är så jag föredrar de vita vinerna – knastrande torra och nästan isigt kylda.
Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:
”Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, nässlor och lime. Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk och skaldjur. […] Ungdomlig, något aromatisk doft med inslag av krusbär, päron, svartvinbärsblad och lime.
För ovanlighetens skull åt Fästmön och jag det Systembolaget tycker att en ska äta till vinet, det vill säga skaldjur. Jag tyckte att vinet var gott och fräscht och just ungdomligt. Det var härligt torrt och kallt och passade suveränt bra till räkorna.
Toffelomdömet blir det högsta till detta prisvärda vin!
Livet är kort.
Åh, det ska jag prova! Jag älskar räkor men tycker också att det är svårt med vita viner (om jag får välja dricker jag hellre rött…men rött vin och räkor är ju ingen höjdare direkt).
GillaGilla
Det var väldigt gott och dessutom billigt. Vi dricker också i princip bara rött – fast inte till räkor, då blir det vitt.
GillaGilla