Månadsskiftet juni/juli 2017: Semesterförberedelser eller Nu är det juli igen


 Kära dagbok…

Ljus himmel bakom Katalin

Det var fortfarande ljust ute när juni blev till juli.

All semester ska förberedas. Min semester ska helst förberedas med mat och dryck på lokal. Tanken var ursprungligen en grekisk afton. I stället blev det en ungersk (på Katalin) samt en kinesisk (på China garden). Det blev inte fel på nåt sätt, inte om sällskapet är det rätta. I mitt fall var sällskapet förstås Fästmön. Som vanligt hade vi massor att pladdra om och när vi inte pladdrade om oss själva pladdrade vi om folk. Det fanns mycket att titta på och intryck är ju givande. Inte trodde vi heller att kvällen skulle bli sån att vi kunde sitta ute tills det var dags att åka hem! Ja, maten åt vi förstås inomhus.

Fredagskvällen blev dessutom en överraskningarnas kväll. Jag blev glad i hjärtat när människor som har varit elaka plötsligt visar sig ha blivit snälla. Och jag skrattade så jag nästan kissade på mig (trots att jag var nykissad) när Anna kommenterade att gatlampan blinkade med sin mest intelligenta röst. Ja ja, jag sänkte några öl och en GT*, jag erkänner. Det fick mig att glömma Clark Kents** bula för en stund.

 

∼ ♦ ∼

Idag sov vi länge. Dagsmålet var en tur till Emmaus i Gryttby, vår årliga utflykt. Stället öppnade inte förrän klockan 12 och det passade oss fint. Då kunde vi dra oss en stund med kaffe och läsning på sängen innan vi skuttade upp och tog frukost före avfärd.

Det var fortfarande blåsigt – i alla fall i Gryttby – men efter avslutad runda i alla uthus och i huvudbyggnaden intog vi kaffe och glass som Anna bjöd på utomhus. Jag fyndade… två pocketböcker för totalt 20 kronor. Vi hade fått i uppdrag att spana efter jordnötsfåglar (hemska saker!), men fann märkligt nog inga. Däremot fann vi att somliga inte har nån känsla för att det finns fler människor i världen än de själva och deras närmaste sällskap. Varför måste en del använda megafonröst när de samtalar med andra? VARFÖR???


I stället för att åka direkt och handla 
tog vi vägen om Slottsträdgården för att se om där fanns nåt att skörda. Annas snälla mamma och hennes L var där och L och jag räddade en stackars fågel som trasslat in sig i ett nät som skyddade grannens jordgubbar. Sanna djurvänner! Vad gäller skörd kan jag meddela att potatisen var finfin. Vi tog till ett kok samt gräslök, dill och sallad. Lök, morötter, rädisor och rödbetor fick stå på tillväxt.


Efter skördearbetet tuffade vi en sväng förbi Fänriken
innan Årstahallen fick besök av oss. Där handlade vi godsaker som vi skulle ha till middag – sill och vår egen potatis skulle bli förrätt – för över 500 spänn. Sen orkade vi förstås inte äta mer än förrätten och var sin halv laxbakelse samt lite choklad. Men då har vi rejält med gott att äta i morgon! Ursprungstanken då var att boka bord på Costas. Nu sparar vi den middagen till senare. En Ginger Joe med nötter fick inleda kvällens frossa och kaffe och irländsk maltwhisky fick avsluta den. Sen tändes en rökmaskin så vi fick gå in.


Morgondagens äventyr 
omfattar en ny tur på landsbygden och, om vi har tur, hallongrottor.

To be continued…

∼ ♦ ∼

*GT = gin och tonic
**Clark Kent = min skadade lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Månadsskiftet juni/juli 2017: Semesterförberedelser eller Nu är det juli igen

 1. Agneta skriver:

  Vad farao är en jordnötsfågel??😃
  Ha en riktigt härlig semestervecka nu tillsammans med Anna, det ser ut som att ni börjat väldigt bra 👍🏻!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   En hiskelig genomskinlig glasgreja, typ snoppmodell som en har jordnötter i.

   Tack snälla, vi ska ha det gott och helgen har börjat så bra. 😛 Hoppas du orkar kämpa på ett tag till.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.