Ett rött vin: Poggio Teo 2012


Ett inlägg om ett vin.


 

Poggio teo 2012

Lättdrucket vin som blev robustare ljummet.

I mitten av maj fyllde jag på vinskåpet hemma. Där hamnade bland annat en flaska Pogio Teo 2012, en italienare som skulle passa till nöt och lamm.

Nåja, jag gillar ju att göra tvärtemot ibland och eftersom jag inte äter varken ko- eller fårmuskel drack jag vinet till kalkon. Jag provade det också till choklad.

Råvaran i vinet är druvan sangiovese, en blå druva som är ganska vanlig i italienska viner. Den som är lite språkkunnig förstår att den har med blod att göra. I det här fallet är det guden Jupiters blod. Gudens blod kostade 169 kronor för 75 centiliter.

 

 

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, tranbär, pinjenötter och pomerans. […] Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, torkad frukt, pinjenötter och pomerans.


Vinet skulle vara ganska fylligt,
men jag skulle snarare klassa det som medelfylligt. Särskilt kryddigt var det inte heller i smaken. Det doftade emmellertid kryddigare än det smakade. Fyllighet och smak blev något robustare ju varmare vinet var när jag drack det. (Jag vill gärna, som bekant, dricka mina rödviner ljumma.) Bärsmaken var tydlig och gjorde vinet nästan syrligt.

Det var ett lättdrucket vin, men det gjorde inget större intryck på mig. Priset känns något för högt.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.