Det som vilar på botten


Ett inlägg om en bok.Varg Gyllanders bok Det som vilar på bottenFörfattaren Varg Gyllanders böcker
om kriminalteknikern Ulf Holtz och hans kollega Pia Levin upptäckte jag av en händelse. Förra hösten köpte jag hans debutdeckare Somliga linor brister på Emmaus i Gryttby för tio kronor. Det blev inte tillfälle att läsa boken förrän i slutet på förra året och i början på det här året, men när jag väl gjorde det blev jag förtjust. Boken var förstås otäck och samtidigt väldigt realistisk. I mitten av maj i år hittade jag den tredje boken i serien om kriminalteknikerna Holtz och Levin av en händelse när jag besökte Röda Korsets second hand-affär Kupan. Även Det som vilar på botten kostade en tia. Boken blev berest, för den fick följa med till London. I kväll läste jag ut den.

Ett manslik och en familjetragedi med mord och självmord är två fall som utreds av Ulf Holtz respektive Pia Levin. Samtidigt har de båda teknikerna det tufft i sina privatliv, precis som kriminalare alltid tycks ha i litteraturen. Ulf Holtz kvinna är försvunnen och Pia Levin kämpar med demoner från det förflutna. De båda fallen visar sig innehålla inte bara mord utan övergrepp i form av våldtäkt och barnpornografi.

Författaren är inte bara författare utan också presschef vid Stockholmspolisen. Inte konstigt att även den här boken känns realistisk. Riktigt spännande är boken, men det blir lite för rörigt när de två huvudberättelserna löper parallellt och när dessutom kriminalteknikernas privatliv blandas in. Bitvis har jag svårt att hänga med, trots att boken är ganska snabbläst.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.