Helgen 27 – 28 maj 2017: Lantlollande, balkongliv och klättrande katter


 Kära dagbok…

Sten med texten "Gott om tid det är det ont om" på

Som sagt var…

Ett dygn lite drygt har jag tillbringat med Fästmöntyp från lördag lunch till söndag eftermiddag. Det är alldeles för lite tid, men så är nu läget när vi jobbar som vi gör. Det en inser är att det gäller att förvalta tiden tillsammans väl. Sen var det förstås rätt orättvist att jag hade två lediga dagar när Anna tvingades jobba. Samtidigt har hon ju lediga vardagar, dagar när jag oftast jobbar – utom årets två klämdagar.

Morgonen efter festen: elektrisk golvfläkt vid kolgrill

Elektrisk golvfläkt intill glödande grill är inte särskilt rogivande att somna till.

Nån ordentlig vila blev det dessvärre inte under de lediga dagar jag var hemma hos mig. Med folk som inte visar hänsyn i ens närområde blev följden att jag somnade runt klockan två, halv tre ett par av nätterna. Jag kan ta att det sker nån gång ibland, men tre nätter på raken är för mycket!!! När alkoholen flödar, flödar även folks käftar. Det skrapas med möbler på trätrall så det skär i öronen, det skrattas, skrålas och det leks med elektricitet och eld. Nä, det är inte så lätt att somna av oljudet, men inte heller så lätt på grund av rädslan ifall nåt skulle ta eld. Jag tycker att det är under all kritik att styrelsen i min bostadsrättsförening tillåter detta. Det är ju liksom inte första gångerna det sker varken i år eller tidigare år och ja, jag har sagt ifrån. Flera gånger…

Så gissa om jag såg fram emot att få tillbringa en natt hos Anna där det är LUGNT?! När hon sen skickade sms om att hennes grannar hade aviserat födelsedagsfest med grill på allarna* under på lördagskvällen höll jag på att grina. Sen fick jag uppleva att vissa grannar förstår vad hänsyn innebär. Klockan 22 var den festen slut. TACK! Vi fick en underbar lördagskväll på Annas balle**!

∼ ♦ ∼

Och nu till trevligare saker…

Lantlollorna slår till

Lördagen i Uppsala visade sig från sin bästa sida. Jag hämtade Anna och två fröpåsar mitt på dan. Vi for till Slottsträdgården för att plantera. Men först åt vi var sin skitstor glass. Jag petade ner en rad morötter till yngste bonussonen och en rad rädisor till mig. Anna krattade och vattnade. Vilket team vi är! Humlorna surrade, solen sken och det var hett som i helvetet. Jag brände mig i nacken. Fast vad gjorde det? Det var underbart att få vara utomhus.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Balkongliv med katter

Efter utfört trädgårdsarbete lantlollande for vi för att handla – en massa gott till oss själva, förstås. Men vi fyndade också ett klätterträd på ÖoB till familjen Katt. Äldste bonussonen åtog sig att montera ihop det, medan mamman och mammisen hällde ner sig i var sin balkongstol tillsammans med ostringar med chili i en skål och två kalla öl. Det var ljuvligt! Och medan festen pågick en trappa ner hade vi full show när Tisslingarna upptäckte sitt klätterträd. Mini var inte ett dugg intresserad och Lucifer var väldigt försiktig först. Det var lilla Citrus som blev drottning och intog tronen. Senare vågade sig Lucifer också fram och både lekte och provade att ligga i trädet. Han var lite stor för den översta våningen och den löjliga lilla hängmattan var alldeles för liten för att nån av katterna skulle passa i den. Bollen var rolig och klösstolparna användbara. Kort sagt: ett bra köp. Det firade Anna och jag med vitt vin från New Village-kylen och räksmörgåstårta med extra dill från CityGross. Där hittade vi för resten mat för kannibaler också: kockor på burk! Deras hjärtan var marinerade… Skämt åsido. En undrar när folk i livsmedelsbranschen ska lära sig att det heter SKOCKA och inte KOCKA. Ett gott skratt fick vi alla fall åt detta.

Och allt detta skedde medan häggblommorna föll som snöflingor och täckte oss alla…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Mors dag

Nåt Morsdagsfirande ägnade vi oss inte åt idag. Min lilla mamma finns inte kvar här på jorden att fira, men jag ska till hennes ära skrapa en Trisslott i kväll efter maten. Annas snälla mamma har rest till Turkiet. Av Annas fyra barn gratulerade ett av dem sin mamma med ett telefonsamtal. Mors dags-tårtan fick Anna köpa själv när vi var och handlade på eftermiddagen. Det tyckte jag kändes lite ledsamt, men nu är det så att firande och traditioner är olika i olika familjer. Jag klev upp och gav katterna mat och Anna fixade kaffe på sängen. Där låg vi och läste en god stund innan vi gemensamt, fast mest Anna, fixade frukost. Frukosten intogs på ballen i ljuvlig majmorgonssol. Och sen blev vi sittande där med var sin bok och vaniljglass med krossad choklad tills verkligheten anropade oss på eftermiddagen och vi traskade till Tokerian för att handla.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Lucifer spanar

Lucifer spanar, men till London får han inte följa med!

Jag skjutsade hem Anna med tre matkassar. I New Village växlade jag några ord med Lucille. Tänk att hennes man inte vill städa mitt förråd! Trist typ. (<== skämt) Jag har packat upp, tagit fram en matlåda ur frysen och när det här inlägget är publicerat ska jag skutta in i duschen innan jag äter. I morgon bitti inleder jag arbetsveckan med ett psykologsamtal. Jag räknar med att den kommande veckan blir tuff. Därefter följer fyra lediga dagar inklusive ett studentfirande på fredag kväll. På måndag är jag klämdagsledig igen och då ska jag ner på stan för att växla kronor till pund. Nationaldagen är jag ledig och därefter väntar två arbetsdagar och en skolavslutning och sen… SEN BLIR DET LONDON!!!

∼ ♦ ∼

Bonusbilder på de varma och trötta Tisslingarna

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

∼ ♦ ∼

*allarna = altanerna
**balle = balkong


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen 27 – 28 maj 2017: Lantlollande, balkongliv och klättrande katter

 1. Det verkar som ni haft en bra helg 🙂 Skönt att vissa grannar kan visa hänsyn i alla fall, förstår att det är drygt med dom som partar och eldar så nära inpå 😦

  Se där, nedräkningen för London har börjat, det låter som en trevlig resa att se fram emot !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det blir väldigt drygt när det sker tre kvällar/nätter i rad. 👿
   I övrigt var det en bra helg, fast lite synd att Anna jobbade två av dagarna jag var ledig.
   Jepp nedräkningen för London har börjat. I dagarna ska jag försöka växla några kronor till pund. Vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga, men det löser sig nog. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.