The Kennedys: After Camelot


Ett inlägg om en mini-serie.The Kennedys: After CamelotFredagskväll, kvavt och trött
efter en väldigt hektisk arbetsvecka. Jag brukar sällan slöglo på TV, men igår kväll var det läge för det. Tills jag upptäckte nåt jag faktiskt ringat in i TV-tidningen på Svt1: första delen av två av den kanadensiska mini-serien The Kennedys: After Camelot, producerad i år. Jag sjönk ner i bästefåtöljen och sveptes in i en familj, en klan, som alltid har fascinerat mig. Drama, fiktion eller verklighet – nåt däremellan, skulle jag tro.

Serien börjar kring mordet på Robert ”Bobby” Kennedy, bror till John (”Jack”) F. Kennedy. Bobby blev en viktig person i Jacks fru Jacquelines, ”Jackie”, och barnens liv efter att Jack blivit mördad. Han blev även den som fortsatte i Jacks politiska fotspår.

Men det är Jackie som den här TV-serien cirkulerar omkring. Onekligen en stark kvinna som faktiskt blir den som säger åt läkarna att stänga av maskinerna som håller Bobby vid liv. Hon har vid det här laget träffat den stenrike Ari Onassis som friar till henne. Han kan erbjuda ekonomiskt oberoende, men också skydd från rampljuset för henne och barnen på sin ö. Jackie inhämtar sin svärmors godkännande att gifta om sig och drar sig sen tillbaka med Ari och barnen. Tills nästa katastrof inträffar, den med Edward M. ”Ted” Kennedy och den märkliga drunkningsolyckan. Trots att Jackie är omgift anser hon att hon är en Kennedy och reser tillbaka till familjen.

Jag satt som klistrad i en och en halv timme. (Det är ju inga reklamavbrott på SvT.) Framför allt fascinerades jag av porträttlikheten hos skådespelaren Katie Holmes, som spelar Jackie. Och även om det bara gäller yttre likheter fick jag känslan av att hon gav en ganska bra bild av Jackies sätt att vara också.

Den andra och avslutande delen kommer nästa fredag och självklart ska jag se den. Det här var en riktigt bra dramaserie. Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till The Kennedys: After Camelot

 1. Veggiehäxan skriver:

  Jag tyckte också det var bra. Ser fram emot andra och sista delen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Kennedys har alltid fascinerat mig, men många TV-serier, filmer och böcker är inte så bra. Det här var en bra serie där Jackie framställs som stark – i positiv bemärkelse!

   Gilla

 2. MarveW skriver:

  Jag tycker att det var sevärd men jag blir lite förbryllad. Jag har även sett filmen ”Jackie” samt andra filmer och de ger väldigt olika bild av hur Jackie Kennedy var. Jag kan ju inte veta vad som är rätt och fel men kan i alla fall konstarera att det är väldigt olika skildringar.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.