Mitt bokår 2017: Nytt och äldre i april


Ett inlägg om läsning.Jag har alltid en bok på gång
och jag läser så snart tillfälle ges. Men i april månad kom livet emellan – två födelsedagar och en urnnedsättning – och tiden för läsning blev lite mindre än vanligt. Sju goda böcker blev i alla fall lästa av mig, en septett där några var nya medan andra var lite äldre. Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare!

Aprilböcker 2017:

Magnus Utviks bok Anna min älskade Karen Joy Fowlers bok Vi är alla helt utom oss PD James bok Smak för döden

Anna Janssons bok Det du inte vet Lars Myttings bok Simma med de drunknade Ruth Rendells bok Döden genom vatten

Mikael Bergstrands bok Dimma över Darjeeling


Av månadens sju böcker 
var mindre än hälften deckare (Smak för döden, Det du inte vet och Döden genom vatten). Det är fortfarande ovanligt att det är så, mars månads läsning till trots.

En av böckerna var helt nyutkommen (Det du inte vet), medan tre hade ett par, tre år på nacken (Vi är alla helt utom oss, Simma med de drunknade och Dimma över Darjeeling). Övriga böcker var lite äldre.

Tre svenska författare har jag läst (Magnus Utvik, Anna Jansson och Mikael Bergstrand), en norsk (Lars Mytting) och tre anglosaxiska (Karen Joy Fowler, PD James och Ruth Rendell). Av de sju författarna var tre ny bekantskaper för mig (Magnus Utvik, Karen Joy Fowler och Lars Mytting).

Två av böckerna har jag på sätt och vis fått av mamma (Anna, min älskade och Det du inte vet) och två av böckerna (Smak för döden och Döden genom vatten) har jag fått av vänner (Agneta och Ilona). TACK! Tre av böckerna har jag köpt själv (Dimma över Darjeeling, Simma med de drunknade och Vi är alla helt utom oss) varav två av dessa inhandlades på årets bokrea (Simma med de drunknade och Vi är alla helt utom oss).

Tre böcker fick högsta Toffelomdöme (Anna, min älskade, Vi är alla helt utom oss, Simma med de drunknade), medan en fick ett omdöme strax över medel (Det du inte vet) och tre fick medelomdöme (Smak för döden, Döden genom vatten och Dimma över Darjeeling).

Till månadens bästa bok utser jag… Simma med de drunknade, en helt fantastisk bok som jag varmt kan rekommendera.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.