Dimma över Darjeeling


Ett inlägg om en bok.Mikael Bergstrands bok Dimma över DarjeelingHösten 2013 läste jag Mikael Bergstrand för första gången.
Mikael Bergstrand har arbetat som journalist, men nu var det i egenskap av honom som författare som jag läste honom. Dehlis vackraste händer var en både rolig och välskriven berättelse om en medelålders man, utköpt från sitt jobb och som övertalas att resa till Indien. Där blev han kvar – tack vare en diarré. I del två i serien, Dimma över Darjeeling, har Göran Borg återvänt till Sverige, men…

Göran Borg går i terapi för att komma vidare i livet. Han känner sig inte behövd av sina barn och han har ingen lust att umgås med sina vänner. Men så gör han det – och får en bög på halsen. Detta plus att hans vän Yogi ska gifta sig gör att han hastigt och lustigt bestämmer sig för att resa tillbaka till Indien. Nya äventyr väntar, med lurendrejare, arga mammor, fala kvinnor med mera.

Berättandet är det inte nåt som helst fel på den här gången heller. Berätta och att skriva kan författaren. Men nånting gör att den här uppföljaren inte alls når samma höjder som del ett i serien. Det är som om det saknas nåt, som om berättelsen hattar lite för mycket, tar för många sidospår. Lite besviken blev jag allt, trots att det glimmar till av humor då och då. Men jag har ytterligare en del att läsa och förhoppningsvis är den bättre.

Toffelomdömet för denna rätt snabblästa bok blir bara medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dimma över Darjeeling

 1. fruhatt skriver:

  Bra att veta för då behöver jag inte läsa den. Dina reccensioner brukar stämma bra 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag tycker nog att boken är läsvärd och ska ändå ge mig på den tredje delen så småningom. Men första delen är helt outstanding.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.