Det som göms i ägg…


Ett inlägg om lilla mamma och påskägg.På sätt och vis tycker jag att det är skönt
att lilla mamma slipper uppleva vissa saker som har skett det senaste halvåret. Och då menar jag allt från de nya pengarna, som jag har så svårt att urskilja valörer på, till min rollande granne som blev rånad, kusiner som trillar av pinn och det fruktansvärda som hände i Stockholm igår eftermiddag. Men jag saknar mamma, det gör jag fortfarande. Därför, och som en liten hyllning, ställde jag i julas upp en parad av hennes änglar på ekbyffén. Nu när det börjar närma sig påsk var det dags att ställa upp hennes ägg. Jag skurade badrum och dammade igår kväll. Sånt är bra mot ångest. Och så ställde jag upp mammas ägg på byffén. Visst blev det lite fint?

Detta bildspel kräver JavaScript.


Längst till vänster ställde jag porslinsägget 
som jag gav mamma en påsk för några år sen. Det går att öppna och självklart kunde jag inte låta bli. Ägget var förstås inte tomt! Lilla godisråttan mamma, det som göms i ägg…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Nu behöver jag inte köpa nåt påskgodis, alltså.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.