Döddagen den 7 april 2017: Nu räcker det


 Kära dagbok…

 

Det som började som en rätt vanlig fredag blev snart Dagen Död. Jag vet inte om jag kan skriva så mycket om allt det banala, triviala, vardagliga jag har gjort idag, för det känns så futtigt. På förmiddagen hölls begravning för mammakusinen E. Jag hade kontakt med hennes lillasyster och framförde kramar och tankar till henne och till mammakusinen E:s barn. Mammakusinen M sände en bild på blommorna som var vackert arrangerade som ett hjärta. Min och Fästmöns blomma hade kommit fram, det fanns ingen möjlighet för mig att åka ner personligen.

Orange rosor vid husväggen

Blommor i stället för närvaro…

 

Selfie

Jag är inte trygg i mitt hem längre.

Jag jobbade på ganska bra idag eftersom jag ju ska vara ledig måndag – onsdag nästa vecka. Palle Kuling fick två foton som han ska förstora hemma hos sig åt mig, annars var dan som vanligt. Det var hos min frissa, där jag satt och kollade nyheter på mobilen, som jag hörde om det hemska som hade hänt i Stockholm strax innan jag lämnade jobbet. Otäckheterna är så väldigt nära nu och ångesten och oron förstärks tillsammans med rädslan. Är jag verkligen trygg i mitt hem? Nej. Nån har tyvärr tagit det ifrån mig och många andra idag. Jag är inte drabbad personligen, men mina tankar går till alla som har drabbats idag, denna Dagen Död. Det här är fan i mig inte acceptabelt!

 


Postboxen var full när jag kom hem.
Där låg det mer död. Jag hade fått brev från Svenska kyrkan i Norrköping. Brevet innehöll bland annat en blankett där jag fick fylla i mitt namn på tre ställen. Det handlade om att jag som representant för dödsboet gav mig själv tillåtelse att överta rollen som gravrättsinnehavare från min mamma för farmors och farfars grav i Norrköping. Jag skrev mitt namn tre gånger på den jämrans blanketten: först anmälde jag mig som ny gravrättsinnehavare, sen skrev jag på som representant för dödsboet och slutligen signerade jag och accepterade överföringen… Blanketten ska postas i morgon.

Detta bildspel kräver JavaScript.


I övrigt hittade jag en blått paket till Tofflan 
i boxen. Jag tackar ödmjukt för boken om Mäster Fritz, en bok jag lovar att återkomma till här på bloggen när alla familjeangelägenheter och lite tid har passerat.

Detta bildspel kräver JavaScript.

∼ ♦ ∼

Jag vill inte bara skriva om död och böcker, jag vill lämna dig med en påminnelse om ett fyra bokstäver kort, svenskt ord. Det gör inte ont att använda det ibland. Min avdelningschef gladde mig i veckan med ordet.

Tack från Mia maskerat

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Döddagen den 7 april 2017: Nu räcker det

  1. MarveW skriver:

    Tack, för att du skriver och för den viktiga påminnelsen!

    Gilla

  2. Anneri skriver:

    Jag håller med dig i att det vardagliga, vanliga, känns futtigt i det sammanhang det ställs i idag. Samtidigt är det just det vardagliga, det vanliga och trygga, som hotas.Någon, vem det nu är, vill ta ifrån oss det. Instämmer av hela mitt hjärta i dina ord – nu räcker det!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.