Onsdagen den 8 februari 2017: En behöver många verktyg i sin låda…


 Kära dagbok…

Egentligen borde rubriken tala om att det här inlägget delvis handlar om gårdagskvällen också. Men shit the same. Det kom ett antal lockande mejl från diverse nätbokhandlare, så jag satte mig ner och gjorde en prisjämförelse på fem titlar som jag noterade finns i årets bokrea. Det var Adlibris som vann i år och bara för att deras pris totalt sett låg 60 spänn lägre beställde jag ytterligare en bok. Fyra av böckerna finns på min inköpslistaSimma med de drunknade, Dimma över Darjeeling, Gurun i Pomonadalen och Före dig medan Björnstad och Störst av allt är såna jag hade tänkt sätta upp där. Dimma över Drajeeling finns inte på rean, men eftersom den är del två i serien och Gurun i Pomonadalen är del tre vill jag gärna ha den också. Och när totalsumman blev lägre än hos övriga handlare tillät jag mig att beställa den i pocket ihop med reaböckerna. Den första delen, Dehlis vackraste händer, är en helt underbar historia. Författaren Mikael Bergstrand är verkligen UNDERSKATTAD. Därför rekommenderas han varmt härmed! Samtliga böcker får jag nu vänta på i cirka två veckor – utlovad leverans är vecka 8. Men den som väntar på nåt gott väntar alltid aldrig för länge.

Lars Myttings bok Simma med de drunknade Mikael Bergstrands bok Dimma över Darjeeling Mikael Bergstrands bok Gurun i Pomonadalen Lucie Whitehouses bok Före dig Fredrik Backmans bok Björnstad  Malin Persson Giolotos bok Störst av allt


Min tisdagskväll avslutades med att jag med ett halvt öga
glodde på bland andra författaren till Störst av allts pappa på TV innan jag masade mig i säng. Sedvanlig sömn och sedvanliga störningar tog vid, det vill säga jag sov i cirka tre timmar för att sedan av och till vakna och slumra. Vid sextiden gav jag upp och skuttade ur sängen, för jag skulle på jobb lite tidigare i morse, på ett annat ställe än där jag har mitt kontor. Förmiddagen gick åt till ett centralt möte, ett förmöte och ett eftermöte. (Under eftermötet kunde jag även konstatera att jag inte är den enda som fått återbesökstid hos läkare efter hälsokontrollen, dock är åkommorna olika.) Eftersom jag hade noll kontakt med nätverket – varken med kabel eller trådlöst – fick jag minnesanteckna i Word. Åter på kontoret, framåt halv elva-tiden, klippte, klistrade och skrev jag in minnesanteckningarna i arbetsgruppens yta på intranätet. Ett par uppdrag åtog jag mig som sammankallande att utföra. Det ena är att försöka få till en gemensam utbildning i verktyget för oss sju gruppmedlemmar. Jaa, det är sannerligen inget användarvänligt verktyg, men mycket handlar det om att en måste ha tungan rätt i mun och inse vilket verktyg en jobbar med (extranätets, inte intranätets). Och övning ger färdighet, så vi är milt positiva i gruppen.

Eftermiddagen ägnade jag åt diverse olika saker, bland annat en bild som trilskades. Det var en struntsak, men detta tog ganska mycket tid i anspråk. Jag lyckades lösa problemet, men fråga mig inte varför problemet uppstod hos användaren…

Verktygslåda

På mitt jobb behöver en många verktyg i sin verktygslåda. Alla är dessvärre inte helt användarvänliga.


Hemkommen upptäckte jag såväl färdhandlingar
 och kvitton för vår Londonresa som post om mitt fadderbarn Oscar i postboxen. Och på anslagstavlan en lapp till oss boende, gissningsvis från vår BRF-styrelse. Lappen är dock inte undertecknad. Jag tycker lappen är riktigt pinsam. Uppenbarligen har människor också svårt att förstå den, för ända sen igår har en bil stått på snedden (snädden, kanske?) över min parkeringsplats och sin egen. Det är tur att jag har garage. Jag vill även tillägga att jag åtskilliga gånger har erbjudit mina tjänster för bostadsrättsföreningen – utan kostnad! – när det gäller texter av olika slag, men mötts av tystnad (tystnadd?).

Lapp om parkeringsplatser

Finn fem – eller flera – fel… Det här är riktigt pinsamt.


Dagen idag har åter varit kall och solig
. Jag skäms när jag åker omkring med min smutsgrisiga Clark Kent*, men att tvätta den när det är så här kallt är som att be om problem eftersom saker och ting gärna fryser. Därför blir det ingen biltvätt i kväll heller, utan jag ägnar mig åt en prioriterad aktivitet** samt ger Lars Lerin en halvtimme. I kväll träffar han Björn Ranelid och det ser jag fram emot – utan ironi.

∼ ♦ ∼

Dagens fundering är inte särskilt djup, men jag undrar om nån mer än jag handlar på bokrean i år och i såna fall vad, om det brukar handlas eller inte och vilken typ av böcker fyndare letar efter. Trevligt om nån som läser orkar svara! Som bonus bjuder jag på upplysningen att bokrean startade redan på 1920-talet, då med syfte att sälja ut bokförlagens restupplagor. Numera är det… lite annorlunda… och bokrean är inte längre ett riktigt vasst verktyg för att sälja böcker.


*Clark Kent = min lille bilman

**en prioriterad aktivitet = läsning

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Onsdagen den 8 februari 2017: En behöver många verktyg i sin låda…

 1. Agneta skriver:

  Men fy vilken pinsam lapp – svårt att ta något så felstavat på allvar, tyvärr!
  Har man svårt med rättstavning kan man väl be om hjälp.

  Det var evigheter sedan jag handlade på bokrean, så det kanske kan vara dags i år – ska fundera på det en stund 😉.

  Ha det så bra, och så superkul att ni ska till London 😃! Snart är det vår!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag stavade också fel i nyaste inlägget, men jag ändrade så snart jag såg det. Det finns en medvetenhet hos personerna ifråga om problemet, ÄNDÅ tar de inte hjälp. GRATIS hjälp. Det är så pinsamt när det gäller information till medlemmar.

   Kollar runt lite på nätet, det kanske finns nåt till såväl småpågar som dig själv! 😛

   London blir det närmare sommaren. En måste få längta lite… Och i vår händer så mycket annat att vi har svårt att resa när vi fyller.

   Hare så gott du också!!!

   Gilla

 2. etuna1 skriver:

  Simma med de drunknade har jag nyligen läst. Jag tyckte den var bra!!
  Jag köpte den på måfå på någon nätbokhandelsrea och blev positivt överraskad! Hoppas du också gillar den! 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Kul! Jag såg en och annan på nätet som läste den och tyckte att den var bra, så jag blev nyfiken. Det är kul att hitta nya författare som inte har läst nåt av tidigare! 😛

   Gilla

  • etuna1 skriver:

   …och jag glömde ju att svara på din fråga!
   Jag håller på att rensa bland mina böcker men tror inte att jag kan hålla mig från att köpa någon bokreabok ändå!

   Gilla

   • Tofflan skriver:

    Nej det ÄR svårt att låta bli! 😛 I år tycker jag dessutom att det finns många bra titlar till bra priser. Tidigare år har det varit lite si och så.

    Gilla

 3. åsa skriver:

  Har inte köpt böcker på bokrean på ett par år faktiskt, ska kolla om det finns något som tilltalar 😉
  Londonresa låter perfekt tycker jag!
  Är så glad att du och Anna äntligen kan resa iväg lite ❤
  England är ett fantastiskt land att besöka, det tycker vi både maken och jag så det blir troligtvis en resa antingen i sommar/höst eller i början på nästa år.
  Ha dé!/Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   I år tyckte jag att det var ett riktigt bra utbud – och det var länge sen jag tyckte bokrean hade det. 😛

   Tack raring, vi ser verkligen fram emot resan! Jag har ju bott i England och vi tänker oss eventuellt att göra ett besök i Brighton där jag bodde.

   Kram!

   Gilla

 4. SoP skriver:

  Jag köper i stort sett bara pocket numera, men på bokrean brukar jag leta större/dyrare faktaböcker och dyl. Serieböcker också. Har inte haft ork till att sitta och leta än , det brukar ju ta en stund när jag inte har specifika titlar att söka efter.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag köper också mest pocket, men om inbundna utgåvor kostar lika mycket eller mindre blir det inbundet som hamnar i kassen. I år är de flesta av böckerna jag har förbeställt inbundna – utom en pocketbok som inte var på rea…

   Ja det tar tid att titta igenom… Men lite sköj är det allt, håll med om det?! 😛

   Gillad av 1 person

   • SoP skriver:

    Jo, nu tror jag att det kommer att bli roligare igen. Det har varit lite konstigt att se på böcker utan att köpa några till Syrran.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag tyckte att det var väldigt många bra och rätt nya böcker i rean. Jaa du… för mig känns det konstigt att inte prata böcker med mamma… Av de böcker hon fick av mig sist hade hon läst en och var halvvägs i den andra. Det var så ledsamt att se och fatta att hon liksom aldrig skulle få läsa färdigt bok nummer två… 😥

    Gilla

 5. FEM skriver:

  Bokrean, ja! Det blir inte en enda bok till Karlsson i år. Det sa jag i och för sig förra året också. Sen handlade jag säkert 8-10 böcker för alla fanns på min Att köpa-lista och då kunde jag inte låta bli. Utgångspunkten är i alla fall att det inte blir några böcker till mig i år.

  Lappen om parkeringen är helt underbar. Tänk att kunna lämna ifrån sig någonting som man tycker man har fått ihop rätt bra och sen få höra hur fel det blev. Riktigt jäkla pinsamt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja ja ja ja ja ja, det vet ju jag hur det blir med den saken för din del även i år. Vänta bara! 😛

   Och självklart står det en idiot rakt över min parkeringsplats för TREDJE dygnet i rad nu. Men det kanske inte är så konstigt, h*n förstår väl inte vad det står på lappen… 👿

   Gilla

 6. veggiehäxan skriver:

  Har inte handlat på bokrean på flera år. Numera har jag också svårt att bära tungt. Tidigare när jag var en flitig besökare på bokrean köpte jag gärna faktaböcker om sånt jag är/var intresserad av. Blev mycket om handarbete, hantverk, astrologi mm. Tyckte det var kul på den tiden de rensade lagren och passade på att sälja sånt de bara hade enstaka ex av eller sånt de ville bli av med. När Nilssons bokhandel rensade till bokrean köpte jag gärna vykort, pärmar och sånt som kom fram ur gömmorna då. Dök också upp enstaka böcker med lokal anknytning.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nilssons bokhandel var ett ställe jag besökte frekvent. Det är inte riktigt samma känsla nu när bokhandeln har gått upp i en stor företagskedja. Men jag brukar hoppa in och titta när jag är i stan. Hörde ett rykte för nåt tag sen att de vill flytta tillbaka till gamla stället. Vissa saker VAR faktiskt bättre förr, kanske också bokrean..? I alla fall hos Walfrid Nilsson…

   Gilla

 7. Anna skriver:

  Bergstrands böcker är underbara och roliga. Första delen går väl på TV nu men bor man i utriket så icke sa Nicke. Har precis läst ut fortsättningen på Konsten att höra hjärtslag. Fantastisk.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har bara läst den första, Dehlis vackraste händer, men den var en helt underbar bok! Filmatiseringar av BRA böcker har jag tyvärr inte mycket till övers för, så jag sörjer inte att jag missade serien. Men synd för dig som ville se men inte kan för du bor utomlands.

   Konsten att höra hjärtslag var också en helt underbar bok! Jag måste nog införskaffa fortsättningen… Tack för tipset/påminnelsen!

   Gilla

 8. fruhatt skriver:

  Jag har kikat lite och några böcker blir det nog. Har dock bestämt vilka ännu 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.