Ett vin: Raccolto Corvina 2015


Ett inlägg om livet.


 

Raccolto Corvina 2015

Italienskt och ganska billigt.

Vi gillar rött och vi gillar italienskt, Fästmön och jag, när det gäller viner. Igår kväll fick jag äran att prova två olika italienare hemma hos Anna, men jag ska bara skriva om den ena nu eftersom jag har en flaska av den andra i mitt vinskåp att avnjutas – och skrivas om – vid ett senare tillfälle.

Raccolto Corvina (2015) var gårdagens första italienare. Corvina är alltså druvan. Den är vanlig i viner från nordöstra Italien och ofta fin arom och hög syrlighet, om än låg tanninhalt. Priset är endast 85 kronor, men det vet vi ju att ett billigare vin inte alltid är sämre än ett dyrare.

 


Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, kaffe och salvia. Kryddig, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, plommon, kaffe och choklad.

Vinet passar till lamm, nöt och lagrad ost. Det är ganska fylligt och strävt och har högt fruktsyra. Vi käkade en kryddig Chicken tikka masala med heta chutneys till vinet och det passade förstås utmärkt. Jag tyckte att vinet smakade chokladigt och fruktigt, men inte sött.

Toffelomdömet blir högt. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.