Torsdagen den 12 januari 2017: Lite solsken, lite regn


 Kära dagbok…

 

Regn på fönstret och snö utanför

Höstväder? Aprilväder? Nä, januari 2017-väder. Ett av dem.

Orden i rubriken hade min pappa med i en födelsedagsdikt till mig som aprilbarn. Han tyckte uppenbarligen att jag kunde vara både glad och… mindre glad. GAH, så arg jag blev på honom då, men ju mer jag tänker på orden desto mer inser jag att de stämmer. Att jag använder dem i rubriken idag handlar emellertid mer om vädret. Igår kväll var det en bedrövlig afton vädermässigt. Det blåste och regnade som värsta höstdagen. Du vet såna där nålsticksregnstänk. Mycket av snön som kom bara för några dar sen regnade bort. Jag vill inte ha snön kvar och jag vill inte ha mer snö, så jag var på sätt och vis glad. Fast nu när vinterns storhelger är passerade, de flesta snöfria, längtar vi nog alla efter lite mer sol, ljus och värme.

Sol utanför ett spröjsat fönster

Vårsol? Nja, januari 2017-väder av en annan sort än igår.

Det var därför med stor förvåning jag noterade att solen faktiskt lyste synbart idag. Framåt lunch var det soligt väder. En stund. I morse var det förstås lika mörkt som vanligt och dessutom förrädiskt halt. Jag höll mig på benen i alla fall medelst tantstruttande gångart OCH jag var noga med att kolla så parkeringsbiljetten låg rättvänd när jag parkerade på jobbet. En av enhetscheferna hann ifatt mig och vi hade ett litet samtal utanför porten innan vi började vår arbetsdag. Asså människor som jobbar här är så gulliga!!!

I morse var jag på mitt andra teammöte i nuvarande konstellation. Jag lyssnade, lärde och antecknade, men det kändes ändå lite grann som om jag var på aningen fel plats. Efter mötet pratade teamchefen och jag en stund. Vi kom fram till att min närvaro kanske kan vara mer flexibel vid mötena eftersom mötena till stor del handlar om arkitektur – och jag jobbar med kommunikation. Lite senare kom enhetschefen in på mitt rum och vi diskuterade också frågan samt min organisatoriska tillhörighet. Båda cheferna och jag enades om en lösning som jag är nöjd med – och de också, hoppas jag. Det är väldigt skönt att vi är överens, men det är också väldigt skönt att de faktiskt inhämtar mina åsikter innan de bestämmer saker. Så jobbar bra chefer. Då blir det till och med lättare att foga sig i beslut som jag som medarbetare tycker är mindre bra. (Däremot kan jag inte förstå att min enhetschef påstod sig inte höra allt när jag vid ankomsten i morse berättade om parkeringsboten och försökte använda den som argument för löneförhöjning… Hmpfff…)

Anteckningsblock och penna

Jag lyssnade, lärde mig och antecknade på teammötet. Resten av dan jobbade jag vid datorn.

Resten av dan har jag jobbat med de intranätsidor som jag och enhetschefen prånglade ut i all hast strax före jul. Jag har både uppdaterat sidorna och korrigerat felaktig information, men jag har också skapat nya undersidor. Eftersom det kommer återkoppling på materialet vet jag att sidorna är lästa. Då blir jag extra mån om att det som står där ska vara korrekt och aktuellt.

Efter en fartfylld arbetsdag är det inte fel att glida ner i bästefåtöljen och läsa en stund. Men framför allt glo på favoritprogrammet framför alla på TV: Antikrundan. Nu väntar tolv nya avsnitt, så torsdagar mellan klockan 20 och 21 är jag inte tillgänglig för omvärlden.

Igår var jag också lite otillgänglig – först svor jag upp ett nytt lysrör och sen svorbetalade jag min parkeringsbot. Efter kvällsmaten telefonerade jag med mammakusinen B. Tänk att jag är så glad att och när hon ringer! Dels är hon en viktig länk till min mamma, dels är hon så rolig att prata med, så alert. Igår avhandlade vi allt från teater till sex timmars arbetsdag. Roligt!

Programmet Vänligen Lars Lerin markerat i en TV-tidning

Vänligen Lars Lerin missade jag inte igår!

Jag hann också med att glo lite på TV igår kväll. Inte ville jag missa den första delen av Lars Lerins säsongsstart av sina Vänligen-program. Igår träffade han Helena Bergström, men han fick dessutom barn. Rekommenderas!

Nu ska jag ta en surfrunda bland de bloggar jag läser, för det var ett tag sen. Inte vet jag hur ofta folk läser andras bloggar. Förut hade jag ett gäng som jag läste varje dag. Där har jag prioriterat ner. Dels har jag en kortare lista över bloggar som jag följer, dels läser jag kanske en till två gånger i veckan. Den som inte publicerar inlägg på ett tag stryks från min lista. Om det är Nån som har orkat läsa hela det här inlägget får Nån gärna svara på hur ofta Nån läser bloggar. Fast med tanke på att ingen riktigt besvarade mina frågor kring Gilla-klickandet gissar jag att ingen svarar nåt nu heller. Tyvärr…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Torsdagen den 12 januari 2017: Lite solsken, lite regn

 1. Veggiehäxan skriver:

  Jag läser bloggar lite då och då. Några jag kollar ofta, nästan dagligen, andra någon gång ibland. Rensar bort om de inte uppdateras eller tar en annan vändning.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Impad att du läste ända till slutet av inlägget! Tack för din kommentar. Jag läste många bloggar dagligen förut när jag inte jobbade. Nu har jag dels mindre tid, dels är det så att folk verkar vara mer sparsamma med att uppdatera och skriva. DIN blogg ska jag kolla in definitivt!

   Gilla

 2. SoP skriver:

  Förr-runt två år sen, tog jag en bloggrunda varje dag-men så många har slutat skriva 😯Nu läser jag två tre bloggar, ibland varje dag, men det kan bli en gång i veckan också. Jag är ju sällan vid datorn, så jag läser i mobilen och då blir det mer sällan .

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag läser aldrig bloggar via mobilen, för jag ser helt enkelt inte. Dessutom brukar oftast vissa saker se fel ut i mobilen. Men jag gissar att det är smidigt – för den som kan.

   Gillad av 1 person

   • SoP skriver:

    Är därför det blir sällan. . Jag ser så dåligt. Men jag kan i alla fall kommentera via mobilen numera ☺

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag måste ha särskilda brillor om jag har linser i (som jag vanligtvis har) för att kunna läsa på mobilen, så det gör mig bara irriterad. Det är mest datorsurfning som gäller för min del, med en docka och en skärm till min lap top.

    Gilla

 3. uppsalaewa skriver:

  Ett par tre bloggar följer jag dagligen, bl a din. Andra kollar jag mer sällan. En som jag följde tidigare har nu lösen och jag vet inte hur det går till att skaffa lösenord så den bloggen har jag släppt. Konstigt nog går det ibland att läsa OM någons blogg i tidningar (som en nyhet!).

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Oj oj, läser du min varje dag?! Jag som skriver så mycket och långt…

   Du kan be att få lösenord om du vill fortsätta läsa, men ofta skickar bloggägaren inbjudan om h*n vill att bara vissa ska kunna läsa. Periodvis kan en låsa bloggen och bara skriva för sig själv också och då får ju ingen lösenord.

   Gilla

 4. Jag är periodare, ibland läser jag bloggar varje dag, ibland kan det gå nån vecka utan att jag kollar in bloggar, det är mycket som påverkar varför, dels tiden såklart, och årsTIDEN. Nu har jag varit lite offline ett tag 🙂 Men, nu ska jag leta på inlägget om din son 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tid och årstid spelar helt klart in. Jag väljer ofta att läsa böcker om kvällarna i stället för att läsa bloggar, så jag har prioriterat ner bloggarna.

   Gilla

 5. Agneta skriver:

  Jag läser ett par bloggar så gott som dagligen – särskilt din :-)!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Oj oj, va glad jag blir! Men nu kanske DU ska börja blogga så jag få reda på vad som händer där nere i Södern. Eller också kan vi ju faktiskt ringa varandra nån dag/kväll, eller hur? 😛

   Gilla

   • Agneta skriver:

    Nej det vete fasen om jag törs blogga, skulle säkert lyckas skriva något olämpligt hela tiden =)!
    Men såklart att vi ska ringa varandra – vi hörs endera dagen!!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja det är svårt när somliga alltid gör sina egna, negativa och felaktiga tolkningar av ens ord och tankar… 😜 Vi hörs! Snart!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.