Ett vin: Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2008


Ett inlägg om ett vin.


 

 Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2008

Vi drack nog vinskåpets mest exklusiva vin till maten.

I stället för utgång på trettondedagens kväll blev det ingång. Och då måste en ju unna sig nåt som är minst lika gott som det en får serverat på lokal på stan. Jag öppnade vinskåpet, blundade och tog ut en flaska. Det visade sig vara ett av vinskåpets mest exklusiva viner, ett vintagevin från 2008. Men såna viner ska också drickas. Jag valde Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2008ett vin som kostade 269 kronor. Nu finns just det vinet inte att köpa, men Systembolaget har årgång 2012 inne för 156 kronor.

 

 


Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om 2012:ans smak och doft:

Kryddig smak med liten sötma, inslag av fat, torkade körsbär, romrussin, nötter, vanilj och choklad. Serveras vid cirka 18°C till kraftiga rätter av mörkt kött eller till lagrade hårdostar. Kryddig nyanserad doft med inslag av fat, korinter, körsbär, lakrits, nötter och choklad.

Fästmön och jag åt pulled pork och vinet och den kraftiga, rökiga smaken från kött och sås gick fint ihop. Tanken var sen att vi skulle äta smakrika ostar till dessert, men magarna sa stopp och belägg.

Jag tyckte inte att vinet smakade särskilt kryddigt, snarare bärigt. Det var först fylligt i munnen, men eftersmaken var oväntat kort. Detta drar ner omdömet, som ändå blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.