Geralds lek


Ett inlägg om en bok.


 

Stephen Kings bok Geralds lekI slutet av maj förra året packade vännen Agneta och hennes J ihop sitt hem här i Uppsala för att flytta söderut. Jag blev tillfrågad om jag ville hjälpa henne att ta hand om några böcker som inte skulle flytta med. Självklart gjorde jag det! I kväll läste jag ut Stephen Kings bok Geralds lek, en bok som kom ut redan 1992. Tack Agneta!

Boken börjar med nåt som jag tycker är ovanligt för författaren – en sexuell lek. Makarna Burlingame ska ägna sig åt lite bondage i sin stuga. Gerald har handfängslat Jessie vid sängen, när Jessie plötsligt inte vill vara med och kräver att maken ska släppa loss henne. När han vägrar sparkar hon till honom – och katastrofen är ett faktum: Gerald dör. Hur ska Jessie nu kunna överleva? Ska hon kunna bli fri?

Miljön i boken är så gott som hela tiden makarnas sovrum i stugan. Läsaren får följa Jessies kamp för att överleva, allt medan en besökare kalasar på hennes döde man. Men Jessie har sällskap av röster, hon är inte ensam. Eller är hon det..?

Det här är en märklig och kuslig historia. Ändå känns den lite seg. Men just så segt är det väl när en ligger fastspänd i en säng och försöker ta sig loss. De sexuella temana – det finns fler än ett – är obehagliga och jag känner att de inte alls är King. Spänningen stegras emellertid. Tyvärr, tyvärr känns slutet bara som ett… jaha…

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.