Onsdag morgon den 4 januari 2017: Insnöad sysselsättning


 Kära dagbok…

 

Mycket snö på fönsret och en ljusboll

Jag blev insnöad igår kväll.

Igår blev det vinter igen. Tyvärr. De första tveksamma flingorna föll när jag lämnade av Fästmön hos Fänriken. Sen blev snön mer målmedveten. På kvällen var jag alldeles insnöad i New Village. Det var nästan så att jag tyckte att det var lite mysigt. Eller i vart fall ger det mig en bra ursäkt till att inte gå ut. Det räcker bra att stå i fönstren och glo ut på eländet. Vaktis har visst plogat i morse, men jag sov nog då. Jag var trött idag. Strax efter klockan sju vaknade jag och fixade då kaffe när jag ändå skulle upp och ta medicin. Låg sen en stund och läste, men släckte och lurade till ytterligare nån halvtimme. Jag sover mycket bättre om nätterna nu. Att sova flera timmar i sträck utan ständiga uppvaknanden gör mig så mycket piggare. Däremot har jag börjat vara uppe senare om kvällarna. Det är inte bra med tanke på att jag börjar jobba, efter två veckors semester, på måndag.

Snö på balkongbelysningen

Nästan mysigt att titta ut… Min balkonbelysning blev helt översnöad igår kväll.

 

Dome kettle från OBH Nordica

En sån här kettle har jag nätshoppat.

Vad gör en när en är insnöad då och inte vill gå ut? Jag började med att nätshoppa en vattenkokare. Den jag hade sett ut såg jag inte i nån affär igår. De jag såg var antingen trista och fula eller snygga och svindyra. Jag vill att en vattenkokare ska se ut som en ”kettle”. Vattenkokaren jag har köpt levereras om tre till fyra dar, är skitsnygg i lite retrolook och kostade lagom (545 spänn). Den är svart, sladdlös, heter Dome black kettle och är av märket OBH Nordica. De brukar ha bra grejor. Och nu är min önskelista tom (förutom när det gäller böcker, förstås). Jag ska inte shoppa på ett tag nu utan i stället gå igenom det jag redan har och försöka rensa ut…

 

Jag den 3 januari 2017

Lat? Jag? Nej, men en serial bitch.

Städa skulle jag göra idag. Det behövs. Men jag skulle också behöva gå igenom mammas fotoalbum. Det finns tre trälådor med album som står ovanpå mina garderober. Alla album behöver inte vara inne i lägenheten, tänkte jag, utan de som är minst intressanta för mig kan flytta ut i förrådet. Fast för att göra den sorteringen måste ju album och bilder gås igenom först. Jag känner ett motstånd. Inte för att jag är lat utan för att jag vet att jag lär bli ledsen. Just nu är jag ganska jämn i humöret och det känns dumt att sänka det. Samtidigt behöver detta göras. Överdelen på garderoben bågnar nämligen.

Tre trälådor med fotoalbum

Tre trälådor med fotoalbum behöver gås igenom.


Jag har kollat jobbmejlen, intranätet och tidrapporteringen. 
Tänkte skriva ett mejl till mammakusinen B om lite saker jag skulle ha sagt igår. Sen blir det nog trälådorna. Dammning och dammsugning hinns efteråt. Jag har hela dan på mig, insnöad som jag är.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.