Mitt bokår 2016: December


Ett litterärt inlägg.


 

Varje månad gör jag en sammanfattning av de böcker jag har läst. I november läste jag sju böcker. I inlägget från augusti om mitt bokår finns länkar till tidigare månader.

Det går lite bättre med läsningen nu. Jag har hittat farten igen och nu är böckerna inte bara en flykt från verkligheten utan nåt som ger mig allt från avkoppling till nya lärdomar.

De här böckerna läste jag i december (om du klickar på miniatyrbilderna kommer du till det inlägg jag har skrivit om respektive bok):

Jojo Moyes bok Arvet efter dig Peter Mays bok Lewispjäserna Det innersta rummet

Thomas Bryllas bok Dött lopp Per Anders Fogelströms bok Mina drömmars stad Per Anders Fogelströms bok Barn av sin stad

Per Anders Fogelströms bok Minns du den stad Per Anders Fogelströms bok I en förvandlad stad Per Anders Fogelströms bok Stad i världen

Elin Olofssons bok Då tänker jag på Sigrid


Tio böcker läste jag i december. 
Det är en ökning med tre böcker sen november. Jag mår bättre och även om jag började jobba i mitten av månaden har jag haft mera flyt i läsningen, som sagt. Sju av böckerna är inte deckare. Boken Arvet efter dig gav jag till mamma i Mors dags-present och Per Anders Fogelströms Stadserie kommer från farmor via mamma. Det innersta rummet fick jag av vännen Agneta. Dött lopp och Då tänker jag på Sigrid köpte jag på loppisar.

På gång just nu har jag ytterligare ett loppisfynd, Varg Gyllanders bok Somliga linor brister. Förutom den boken har jag totalt läst 11o böcker under 2016.

Varg Gyllanders bok Somliga linor brister

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.