Kalkonpriset


Ett inlägg om kalkon och Toffelunderverk i köket.


 

Nej, nån mästerkock är jag INTE. Men att klara av att griljera en färdigkokt julkalkon borde jag väl..? Smeta på pippin ägg och senap och hemskt ströbröd – varför hamnar alltid 90 procent av skiten under Tofflans toffla så det krasmar så där otäckt??? – och in i tvåhundragradig ugn i 15 minuter.

Kalkongriljering i ugnen

Griljering av kalkon på gång!


Färdig? Hmmm… Inte vet jag… 
Den har i vart fall fått två BRUNÖGON på ovansidan… Men nätet kom jag i alla fall ihåg att ta bort innan.

Griljerad kalkon

Griljerad kalkon fick två brunögon… OBS! Inget kvarglömt nät!


Fram med julknäcket 
och tyvärr bara mesig senap. Bäst att ta en öl till. Och dränka eventuella spyljud med änglaspelets kling-kling.

Kalkon på julknäcke

Kalkonfest.


Hur det smakade? 
Jag ska säga dig att min mamma skulle ha blivit stolt över mig och gett mig…

kalkonpriset!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kalkonpriset

  1. surridurr skriver:

    Såg riktigt gott ut.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.