Änglar på jorden, borden och drinkvagnen och…


Ett inlägg om ett försök att fixa lite julfint.


 

Det här med att göra julfint, pynta… Jag tar det lite pö om pö, så känns det bättre. Eftersom jag inte får nån gäst till jul är lusten att julmöbla, som gossen B sa, minimal. Men jag ville ändå göra nåt fint med mammas änglar, en samling som nu har flyttat ihop med mina fem i vitrinskåpet. Fast hur får en till en fin parad av det här gänget???

Änglar i klunga

Ett gäng änglar att få ordning på.


Jag gjorde helt enkelt så 
att jag började från både vänster och höger, i storleksordning med de största ytterst. Och jag tror, jag TROR att mamma kanske skulle ha tyckt att slutresultatet blev fint. Du får kika på paraden i ett bildspel, för min mobilkamera kan inte ta så lååånga bilder:

Detta bildspel kräver JavaScript.


När jag ändå höll på 
lyfte jag ner julkartongen från garderoben och plockade fram krubban. Jag är nog den enda som har sex vise män till min – tre till fots och tre som rider kamel. Krubban fick en ny och mer passande plats i år, på lilla sidobordet på vilket Karl XII-bibeln nu vilar tungt.

Krubba med sex vise män

Min krubba med sex vise män.


Slutligen tyckte jag att drinkvagnen i köket 
behövde piffas lite. En del använder drinkvagnar till… drinkar. Jag har fönsterlampor, dukar, ett par grytlappar, ljus, ett luciatåg och ett änglaspel på min.

Luciatåg och änglaspel på drinkvagnen

Drinkvagn piffad med bland annat ett luciatåg och ett änglaspel.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.