Wallander – Försvunnen (2013)


Ett inlägg om en film.


 

Filmen Wallander - FörsvunnenIbland är bästa sättet att slippa verkligheten att se fiktiva filmer om otäcka saker. Igår kväll fastnade jag i en Wallanderfilm, tro det eller ej, Wallander – Försvunnen (2013), på Sjuan. Det var riktigt intressant att se hur hemskheter – som faktiskt kan ske i verkligheten – görs till underhållning. För mig blev filmen ett sätt att skärma av mig från mina egna svårigheter ett tag.

Kommissarie Wallander har varit avstängd ett tag, men återinträder härmed i tjänst i den här filmen. Hans ledarposition är hotad sedan en kollega har blivit tillförordnad. I det läget försvinner en liten flicka på väg till skolan. Polisen misstänker att nån av föräldrarna, förslagsvis pappan, är den skyldige eftersom det pågår en vårdnadstvist. Men nån detalj fångar Wallander och han vänder sig till en kvinna vars dotter försvann flera år tidigare. Wallander lyckades aldrig lösa fallet och misstänkte under lång tid flickans mamma. Till sist kommer Wallander förstås på vem den gemensamma nämnaren är, men då är Wallanders polisdotter Linda nära att bli mördad av förövaren…

Jorå, filmen är både trovärdig och spännande och jag får associationer till autentiska fall där flickor på cykel har förvsunnit och sen hittats mördade. Men slutet känns, som så ofta i Wallanderfilmerna, ihoprafsat. Detta sänker totalomdömet som landar på medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.