Fredagen den 2 december 2016: Klappar och pussar


 Kära dagbok…

 

Julklappar

Dagens julklappar.

Den här julen… Den blir inte som tidigare jular. Jag är så tacksam över att jag slipper vara ledsen och orolig över att få tillbringa den ensam. För hur det nu än är med jul, så vem 17 vill sitta ensam? Jag gjorde det julen 2012 när jag var nyopererad och det var INTE kul. Nog hade jag kunnat haft mamma här eller firat med Fästmön och familjen, men när en är svag och dålig vill en mest kunna gå och lägga sig när det behövs. På julafton gick jag och la mig klockan 20 och grinade mig till sömns. Eftersom jag opererades två veckor före jul och inte fick bära saker kunde jag inte heller se till att det fanns så mycket (jul)mat hemma att till exempel mamma och jag hade klarat oss. Nä, det var ingen rolig jul. Den kommande julen blir bättre även om jag kanske inte skrattar.


Det var en väldig ledsen dag igår
med mycket sorg som trängde på. Idag tog jag mig i kragen och fixade några julklappar – en vill ju inte komma tomhänt till julfirandet. Jag har bonusbarn som nog vill ha en och annan klapp. Anna nöjer sig nog inte med en puss heller. Och uppenbarligen har både barn och min kära varit snälla, för det blev mest klappar till dem idag.

När jag ändå var ute och rörde på mig såg jag ett rätt OK överkast. Det var blått och inget märkvärdigt, men det skulle ändå vara bättre än det vita trasiga jag nu har. Sen vände jag på det, såg prislappen och tryckte raskt tillbaka det på hyllan. Nä, snäll har jag inte varit att jag ger mig en sån dyr klapp!..

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Loka chokladboll

Dricka chokladboll? URK!

På eftermiddagen for jag till Fänriken och hämtade Anna för färd ut till Förorten. Den organisation som ansvarar för länsinvånarnas hälso- och sjukvård klarar nämligen inte av att adressändra, så Annas paket med läkemedelstillbehör hade levererats till den värsta affären jag vet i Förorten. Dyrt är det och dåligt sortiment (de hade varken chokladkalendrar eller batterier idag) och folk som jobbar där vet inte vad paranötter är för nåt, har jag hört ryktesvägen. Men mest skrämmande var nog det sortiment de hade idag. Vem vill dricka… chokladbollar??? Kokos som fastnar mellan tänderna och inte tror jag för ett ögonblick att Loka chokladboll släcker törsten… Urk, säger jag bara! Men samtidigt så typiskt för affären ifråga… 

Vi fick göra ett stopp till innan jag skjutsade hem Anna till Fänriken igen. Enligt sms bygger hon hus som krackelerar. Själv sitter jag här och förundras över att jag bara har gråtit en gång idag och kanske, kanske kan jag därför få unna mig en öl eller ett glas rött senare.

Stokes hot and spicy sauce

Stokes hot and spicy sauce blir en ny bekantskap i morgon.

Jag har avslutat städningen här. Dumt kanske med tanke på att Relita kommer hit på måndag och skitar ner, men jag står inte ut när det krasmar under tofflan. På anslagstavlan i trapphuset kunde jag också läsa att värme och varmvatten stängs av på onsdag mellan klockan 20 och klockan två. Härligt med tanke på att det är vinter. (<==ironi). Lika härligt som när jag blev väckt i morse efter en jobbig natt av att det borrades i en grannlägenhet i två minuter. JAG VILL INTE BO HÄR!!!

Nån matlagning ska jag inte ägna mig åt idag, men kanske värma lite Thaisoppa – jag har bara ätit en halv skål med grekisk yoghurt med kanel hittills. I morgon ska jag ta mig i kragen och försöka laga till pulled turkey och prova den spännande heta såsen jag hittade idag. Kanske pussar den min mage från insidan – eller också får jag klappa om den på utsidan när den krampar av förvåning för att den får mat.

I övrigt väntar jag spänt på svar från mammakusinen S i Kanada som jag mejlade till igår. Min helg ligger blank framför mig. Jag tror jag ska stoppa näsan i min bok på gång och försvinna in i läshörnan. Anna jobbar och nästa helg piper hon iväg till äldsta bonusdottern i England. Jag ska gratulera den senare under morgondagen och försöka komma ihåg hur jag firade min 24-årsdag. Kanske var det den födelsedagen jag slog på stort och köpte en tårta och ingen kom?

Varm om hjärtat blev jag i alla fall när jag fick veta att yngsta bonussonen gärna tillbringar nyårsafton med mig när mamma jobbar. Mysigt!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Ironi, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 2 december 2016: Klappar och pussar

 1. åsa skriver:

  England, där är maken just nu, närmare bestämt i Newcastle.
  Han har varit där i en vecka och jobbat, ska hämtas i Västerås på söndag så jag har haft det lugnt och skönt 😉
  Har också städat, efter bästa förmåga ska jag väl tillägga för ”statusen” har inte varit på topp om man så säger, men det kan ju inte bli annat än bättre 😉
  I morgon är det dansuppvisning och jag ska gå på kvällsföreställningen tillsammans med min bästa kompis och då får vi se inte bara Elliot och Elvira dansa, även äldsta dottern medverkar!
  Jodu, hon har gått på ”hiphop grownup” hela hösten och jag ser SÅ fram emot att få se resultatet 😉
  Julklappar…ja, inte många införskaffade, blir bara nåt paket var till barnbarnen sen får de en slant och köpa det de behöver själva, blir bäst så!
  Hoppas du får en bra helg och att du är rädd om dig ❤
  Ha dé!/Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.