Dagens citat den 2 december 2016


Ett citerande inlägg.


 

Jag gav min mamma ett par böcker till Mors dag i våras. En av dem läser jag just nu. Och tänk… vilka träffande ord mina ögon just vilade på! Det är Lou och Sam som har en dialog i Jojo Moyes bok Arvet efter dig:

”[…] Okej. Här kommer en riktig fråga, då. Hur lång tid tror du att det tar att komma över någons död? […]
Sams ögon vidgades en aning. ‘Wow. Ja…’ Han såg ner i sin mugg, och sedan ut över de mörknande fälten. ‘Jag är inte säker på att man någonsin gör det.’
‘Det var ju uppmuntrande.’
‘Nej, men på allvar. Jag har tänkt en hel del på det. Man lär sig leva med det, med dem. För de finns ju kvar hos en, även om de inte är levande människor längre. Det är inte samma förkrossande sorg som man känner först, den sorgen som nästan dränker en och får en att gråta på fel platser och bli arg på alla idioter som fortfarande lever när den man älskar är död. Det blir något man lär sig att leva med. Som att växa runt ett hål. Man blir en munk istället för en bulle.’ […]

Tänkvärt…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Diskutabelt, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens citat den 2 december 2016

  1. Agneta skriver:

    Älskar Jojo Moyes!
    Och visst stämmer det, man blir nog en munk istället för en bulle! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.