Ett vitt vin: Casal di Serra Classico Superiore (2015)


Ett inlägg om ett vitt vin.


 

En flaska av det vita vinet Casal di Serra.

Casal di Serra – en torr italienare – till rödingen.

Det går inte att dricka rött vin till fisk, men jag har oerhört svårt att hitta bra vita viner när vi ska käka firre eller skaldjur. I fredags fann jag i alla fall ett italienskt och torrt vin som skulle passa till grillade rätter av fisk och skaldjur, nämligen Casal di Serra Classico Superiore (2015), nummer 12419 hos Systembolaget. Jag brukar köpa italienskt när det handlar om röda viner, men franskt när det gäller vita. Detta vin för 89 kronor blev därför riktigt spännande att prova till fredagens röding. Vinet är torrt, har hög fruktsyra och är gjort på verdicchio. Verdicchiodruvan odlas i östra Italien och ger vinet en gröngul färg.

 

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

Fruktig smak med inslag av ananas, persika, mineral och citrusskal. Serveras vid 8-10°C till grillade rätter av fisk eller skaldjur.
Fruktig doft med inslag av ananas, persika, mineral, örter och apelsin.

Vi drack vinet till röding som tillagats i ugn. Till fisken serverades rotfrukter, kokt potatis och en redd vitvinssås. Smakerna passade nästan mer än perfekt ihop. Det här var riktigt, riktigt gott!

Toffelomdömet blir naturligtvis det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett vitt vin: Casal di Serra Classico Superiore (2015)

  1. Härligt när man får till smakerna !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.