Curve (2015)


Ett inlägg om en film.


 

Filmen CurveNär Fästmön och jag ser på film tillsammans blir det ibland drama, ibland skräckis. Är vi lagom sömniga väljer vi den senare genren. På fredagskvällen blev det inget undantag från detta – vi kollade på Curve (2015).

Filmen handlar om en ung tjej i minimala shorts som är på väg till Denver för sitt bröllop. Under bilfärden har hon kontakt via mobilen med sin syster. Systern meddelar att hon ännu inte har köpt flygbiljett till bröllopet eftersom hon vill vara säker på att den blivande bruden är lycklig och anser att hon ska göra ett bra val. Av nån anledning svänger tjejen av från vägen och naturligtvis får hon motorstopp. Från ingenstans dyker en snygg ung kille upp och hjälper henne igång med bilen. Hon åker därifrån, men stannar efter några meter och erbjuder killen lift. Han hoppar in i bilen och allt är frid och fröjd – tills killen säger nåt oerhört snuskigt och viftar med en kniv. Tjejen kör av vägen och bilen hamnar på taket. Killen har klarat sig helskinnad och kastats ur bilen, medan tjejen sitter fast. Och sen blir det ännu värre.

Faktum är att jag nästan skrattade när jag såg filmen! Den kunde ha varit så läskig, men Anna berättade handlingen innan saker och ting hade skett. För så jäkla förutsägbar var den här rullen där mobiltelefonen till exempel självklart inte har täckning i nödsituation etc (men lustig nog ringer senare…). Nej, den här filmen var ingen höjdare.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Film, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.