Ett vin: Amarone Selezione Antonio Castagnedi (2012)


Ett inlägg om ett vin.


 

Amarone Selezione Antonio Castagnedi 2012

Vinskåpets dyraste (?) vin smakade förstås superbt!

Igår kväll bestämde vi oss för att ha lite mys. Myset bestod av ett spännande TV-program, några ostar, kex och ett riktigt gott rödvin. Jag botaniserade i vinskåpet och hittade flaskan jag fick av Fästmön till födelsedagspresent. Det visade sig vara Amarone Slezione Antonio Castagnedi (2012), vinskåpets kanske dyraste vin. Årgången finns inte kvar att köpa på Systembolaget, men den som vill köpa 2013 års tappning ska fråga efter nummer 28002. Priset är 259 kronor.

 

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft i 2013 års tappning:

”Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, russin, torkade körsbär, chokladpraliner, arrak, svartpeppar och kanel. Serveras vid cirka 18°C till lagrade hårdostar eller till smakrika rätter av mörkt kött. 
Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, russin, torkade körsbär, chokladpraliner, arrak och kanel.

Vi åt smakrika dessertostar av olika slag – allt från Brie till vitlökscambozola. Och inte gjorde det nåt – vinet var superbt trots att jag inte hade ljummat det lite. (Jag föredrar att rödviner är lite för varma än vad till exempel Systembolaget anger.) Vinet fungerade alldeles utmärkt till alla de olika smakerna på ostar vi hade. Förutom de ovan nämnda hade vi ostar med örter och nån med nötter.

Det här vinet köper jag gärna – eller ännu hellre, önskar mig! Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.