Torsdag morgon den 17 november 2016: Ljus och mörker


 


Uppdaterat inlägg!

Kära dagbok…

 

Läslampa vid köksbordet

Ljus så det går att läsa vid köksbordet.

Natten har som vanligt varit tuff och full av avbrott. Jag somnar, men vaknar sen ungefär en gång i timmen. Vid sjutiden gav jag upp och klev ur sängen efter att ha försökt ligga och läsa en stund.  Jag vek ren och torr tvätt från igår medan jag väntade på att kaffet skulle bli klart. Sen satte jag mig vid köksbordet och läste en stund. Nu har jag en läslampa där så att jag ser att läsa. Det är golvlampan som mamma hade vid sin fåtölj i sitt älskade TV-rum där hon brukade sitta och läsa. Det känns som om hon är med mig lite grann, trots allt. Men ofta, ofta tänker jag att jag ska ringa för att säga saker. När det slår mig att det inte går bryter jag ihop en stund. Sen försöker jag hitta nåt att sysselsätta mig med nåt så jag inte tänker så förbannat. Ibland funkar det, ibland inte.

Sarah Waters bok Hyresgästerna

Jag kan inte läsa längre stunder och blir visst aldrig färdig med den här boken…

Läsa kan jag tyvärr inte göra längre stunder. Men igår kväll satt jag i min nya läshörna och läste av och till i alla fall. Vännen FEM ringde och det är gott att vännerna i verkliga livet fortsätter att bry sig. Här på bloggen tycks intresset ha mattats. Att orka bry sig om nån som sörjer är jobbigt och svårt. Jag själv försöker höra av mig vanligen via sms. Det fungerar för det mesta bra, eftersom det är minst störande ifall nån är upptagen.

Igår messade bland annat NK*. Det är en vän jag inte vill släppa! Och så messade jag U för att höra hur operationen har gått, men jag fick inget svar. Kanske provar jag att ringa senare idag. Home.se eller spray.se, det vill säga mitt mejlställe, fungerar inte idag igen. Det är väl typiskt eftersom jag har viktiga saker på gång?! Det var otroligt svårt att nå nån support också, det gick inte att logga in där heller. Till sist hittade jag en mejladress och loggade in i mejlboxen jag aldrig använder hos min internetleverantör. Fick iväg ett mejl och fick ett standardsvar. Nu återstår bara att vänta och se och hoppas att nåt händer. Snart. Att inte kunna ta emot viktiga mejl är riktigt mörker för mig just nu. Strax efter klockan nio började mejlen fungera igen.

Solnedgång i regn

Det regnade igår, men det är ljust idag.

Det regnade i natt, men nu på morgonen ser det ljust ut och det verkar blåsa lite. Jag ska försöka ta mig i kragen och ge mig ut i civilisationen. Om mejlmörkret fortsätter kan jag ägna mig åt att skriva tackkort för hand, men då måste jag först inhandla såna. Jag tänkte också kolla om jag kan hitta några lådor som ser prydligare ut än de papperskassar som nu står ovanpå garderoberna i sovrummet. Kosan ställs troligen till Stormarknaden, för där kanske det inte är så mycket folk en vardagsförmiddag. Jag ska bara låta dagens maskin tvätt bli färdig och hängd först innan jag ger mig iväg.

För övrigt ställde jag mig på vågen i morse. Jag har visst gått ner tio kilo på lite drygt fem veckor. Men sorg är ingen bantningsmetod jag rekommenderar. Sorg är bara mörker. Jag vill hitta ut i ljuset snart, jag tror inte mamma skulle gilla att jag fastnade där jag är nu.


*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag morgon den 17 november 2016: Ljus och mörker

 1. imsevimse skriver:

  Nej, banta på det där viset är ingen bra metod. Men du kommer igen. Mat kommer att smaka bättre om ett tag och då stimuleras hungern. Du behöver kraften som kosten ger.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det handlar inte bara om smak, det handlar om att jag inte känner hunger, att jag tycker att det är jobbigt att tugga (!) och att det är svårt att svälja. Men jag försöker peta i mig nåt varje dag, även om jag glömmer bort det vissa dar… Och bantat har jag inte gjort på typ 20 år.

   Gilla

 2. etuna1 skriver:

  Hoppas du får tillbaks aptiten igen…Jag vet hur det känns när allt växer i munnen….

  Fint att din mammas saker så sakteliga hittar sina platser i ditt hem. Hemma hos oss har vi en hel del ärvda saker. Från början blev jag mest ledsen av att se dem men nu blir jag varm i hjärtat och tänker på dem som lämnat oss extra mycket…

  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag försöker äta i alla fall, men ibland glömmer jag helt enkelt bort det…

   Just nu känns det bara konstigt att mammas tavlor och saker är här. I hallen har jag hängt hennes jacka och koftan hon hade på lasarettet. Koftan är tvättad, men jag känner ännu mammadoften. 😥

   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.