Hyresgästerna


Ett inlägg om om en bok.


 

Sarah Waters bok Hyresgästerna

När jag slutade på mitt förra jobb fick jag av två före detta kollegor, bland andra NK*, ett presentkort att användas hos Akademibokhandeln. Jag köpte ett gäng böcker. Alldeles nyss slog jag ihop pärmarna till den sista av dem, Sarah Waters tegelstensroman Hyresgästerna.

Boken utspelar sig i London efter första världskrigets slut. Året är 1922 och Frances Wray bor tillsammans med sin mor i en av de finare förorterna. Men familjens män har stupat i kriget. För att få ekonomin att gå ihop bestämmer de sig för att ta in hyresgäster. Det unga paret Lilian och Leonard Barber flyttar in. Saker och ting vänds uppochner och ställs på sin spets, när Frances och Lilian inleder ett förhållande.

Det tar 128 sidor innan Frances kommer ut och berättar för Lilian om en tidigare kärlek till en kvinna. Och lite så är det i hela boken – allt tar tid. Det gör att boken bitvis känns väldigt seg. Trots att den handlar om såväl lesbisk kärlek som ond bråd död händer inte mycket däremellan. Jag har svårt att komma in i handlingen och det är först på slutet som jag kommer in i författarens lite omständiga sätt att skriva. Boken är annars välskriven, men den når inte högre än till medelomdöme för min del.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hyresgästerna

  1. SoP skriver:

    Jag har lyssnat på den. Ungefär en tredjedel orkade jag med. Tänkte när jag såg att du läste den att det går nog trögt.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.