Onsdagen den 16 november 2016: Hemmahäng


 Kära dagbok…


Idag har jag gjort mig populär i huset – jag har hängt tavlor. 
Det gick väldigt långsamt eftersom jag är så seg och dessutom bara har halva huvet med mig och två armar. I vissa lägen skulle en behöva ett helt huvud och fyra, sex armar. Men jag försökte planera i förväg och jag använde tumstock, en oerhört praktisk sak när en hänger tavlor. Lite förändringar blev det från de ursprungliga planerna. Nu får det vara som det är, det vill säga…

 • himlar och hav i sovrummet
 • en sommarvägg i vardagsrummet
 • en höstvägg i vardagsrummet
 • en vår- och vintervägg i vardagsrummet
 • släktporträtten, det vill säga alla de två som Träskallen i Motala inte snodde åt sig 2010, i hallen

Detta bildspel kräver JavaScript.


Ett välkommet avbrott blev samtalet
från mammakusinen B mitt på dan. På onsdagar brukade både hon och jag ringa mamma. Jag hade tänkt ringa mammakusinen B, men hon förekom mig alltså.

Grön telefon med nummerskiva

Mammakusinen B ringde, fast inte på den här gröna telefonen med nummerskiva. Den kommer från mammas hem, men hon svarar inte längre i den.


Nästa kära avbrott stod Fästmön för
när hon på min inbjudan tittade in efter jobbet. Det blev ett par muggar kaffe i köket. Var sin Upsala-Ekeby-blomkruka tog Anna och jag. Min står just i köket och det var intressant att titta på den fina krukan en stund i lugn och ro.

Upsala-Ekebykruka

En vacker blomkruka från Upsala-Ekeby.


Betongkrokar gick det åt massor
De tycks inte vara gjorda för att hamra på. Anna gick till Tokerian och jag till MM innan jag skjutsade hem henne. I morgon ska kattflickorna till Djursjukhuset och bli kastrerade, så hon hade lite att förbereda inför det. Själv smackade jag upp några ikoner innan jag satte mig på golvet i gästrummet och försökte sortera sladdar. Till sist blev det en kasse med svarta sladdar. Resten åkte ner i en låda i linneskåpet.

Svarta sladdar

Det blev en kasse svarta sladdar.


Jag är skittrött och har vansinnigt ont
i högerfoten med tillhörande knä. Och i magen. Magen värker för att den bara har fått fil och kaffe i sig idag, så jag ska ta mig i kragen och koka ett par ägg och äta en ostmacka. När ingen påminner mig glömmer jag så lätt bort att äta.

Efter maten tänkte jag slå mig ner i min nya läshörna i arbetsrummet. Det är nog det bästa stället i mitt hem just nu. Fast jag hade mycket hellre varit utan läshörnans inredning och haft mamma kvar i livet…

Läshörna

Min nya läshörna med bästefåtöljen, James, en fotpall och en golvlampa från mammas hem.


Morgondagens planer omfattar inhandling av tackkort.
Och framåt kvällen ska jag förstås kolla hur kattflickorna mår. Tvättkorgens lock går nu att stänga, men jag behöver köra ytterligare ett antal maskiner tvätt. Kanske diskar jag nån lampa som ska upp i nåt tak nånstans också. Annars tar jag det lugnt. Att ha sorg tar på krafterna även om en hänger hemma.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 16 november 2016: Hemmahäng

 1. imsevimse skriver:

  Fint med tavlorna. Jag gillar den äldre stilen på konst.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag blev rätt nöjd med hängningen även om det tog lång tid och var svårt när en ska göra det ensam. Samtidigt hade jag förstås hellre sett att tavlorna hade hängt kvar hos lilla mamma… 😥

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.