Torsdag kväll den 10 november och fredag morgon den 11 november 2016: Tillsammans


 Kära dagbok…

 

Träd mot svart himmel

Det började snöa när jag hämtade Anna vid tåget. Det här trädet stod i vinterskurd mot kvällshmlen nere vid centralen.

Det var så skönt att Fästmön kom redan på torsdagskvällen! Jag var och hämtade henne vid Motala central och inte ens Östgötapendeln, som hon åkte sista biten med, var försenad. Just när Anna haltade av började det snöa. Stora, tunga flingor. Vi tuffade hem till mammas lägenhet i bilen, så att Anna fick sätta upp foten en stund och hänga upp kläder medan vi planerade middagen.

Nån hemmamiddag kunde det dessvärre inte bli eftersom det enda som finns här i kokkärlsväg är en kastrull som jag har lånat av vännen Mia. Vi traskade upp till stan på tio minuter. Det gick bra med Annas fot. Där svängde vi in på Restaurang Ming och åt en god måltid. Det blev som en sorts hyllning till lilla mamma, för det var hit hon och jag brukade gå ibland för att äta. Restaurangen är lugn, det är bra och god mat och hyfsade priser. Så var det även igår kväll.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vi linkade hem till lägenheten, 
Anna på sin stukade och lindade fot, jag med mitt skoskav, ond tå och ilsken hälsporre. Kollade lite på TV innan vi bäddade på golvet och slocknade som två ljus före klockan 23.

Anna och jag

Det var gott att somna tillsammans i stället för ensam.


I morse vaknade vi ganska tidigt, 
men jag sov både bättre och längre än på länge. Vi låg och läste en stund innan det var dags att kliva upp till dagens allvarsamheter. Hur det nu ska gå… När det här inlägget publiceras säger vi vårt farväl till mamma.

Två uppslagna böcker som hålls av två händer

Två bokmalar läste en stund.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.