Hej då, lilla mamma!


Ett inlägg om farväl.


 

Mamma på sin 80-års dag i juli 2015

Lilla mamma.

Idag säger vi hej då och farväl till lillla mamma. Jag är så tacksam att Fästmön kom igår och finns vid min sida, för det här kommer att bli riktigt svårt. När jag har lagt min ros på kistan, rundat den och satt mig igen… När utgångsmusiken spelar… När klockorna i Heliga Korsets kapell klämtar… Då är det över. Då är det slut. Det enda som då återstår är att sätta mamma i graven tillsammans med mormor, morfar och pappa samt hennes namn under pappas på stenen.

Mitt hjärta är tungt och tårarna faller stilla. Älskade lilla mamma! Men en stor tröst i det hela är att du slapp lida alltför länge och att du nu får vara med pappa och dina föräldrar. Att du inte är ensam längre.

Och om du läser det här, lilla mamma, så ska du veta att inte heller jag är ensam. Förutom Anna har jag så fina vänner som bryr sig om mig och som ser till att jag håller mig uppe.

Vi ses senare, men det är inte riktigt dags för mig än, mamma! Krama och klappa om pappa och mormor och morfar. Jag saknar er så!

Ljus

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hej då, lilla mamma!

 1. åsa skriver:

  Tänker på dig och tänder ett ljus för din mor ❤
  Ha dé!/Kram

  Gilla

 2. etuna1 skriver:

  Tänker på dig/er och hoppas ni fick ett bra avslut i kyrkan även om det ju är obegripligt tungt och sorgligt.
  Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.