Det var tur att du inte var med, lilla mamma…


Ett inlägg till mamma.


 

Lilla mamma, idag var jag på din bouppteckning. Det var tur att du inte var med. Peter begravningsbyrån kom och hälsade och han var lika gullig som sist. Men bouppteckningsmannen pratade och pratade och pratade… Jag är inte intresserad av kallprat om snön och studentlivet i Uppsala. Jag kan inte kallprata i dagsläget. Inte när gråten ligger på lur runt varje ord.

Men mamma, varför betalade du på den där begravningsförsäkringen? År ut och år in. Så att du säkert skulle komma i jorden, sa du ibland, för du hade berättat att den fanns. Nu har pengarna inte betalats ut än, så Pratmakaren tyckte att jag ska ringa försäkringsbolaget. Jag orkar inte göra det idag, mamma, jag lovar att göra det i morgon. Fast du hade inte behövt den där försäkringen. Dels finns det pengar över, dels var det ju min tur att hjälpa dig nu när min provanställning gick över i en fast anställning för en månad sen. Jag hann aldrig göra det. Du skulle inte dö NU, lilla mamma. Du skulle ju komma till Uppsala i jul.

Motalabron och änder en grå dag

Om Anna är min bro över mörka vatten, var det du och pappa som i andform följde mig hem efter bouppteckningen?

 

Ja, jag var in på banken idag igen, förresten. Betalade hämtningen av dina hjälpmedel. Jag sköter din ekonomi nu, men du kan lita på mig. Kanske skulle jag ha hjälpt dig tidigare. Bara det att du ville sköta dig själv. Vi pratade aldrig om pengar du och jag, mamma. Det var tur att du inte var med idag, du hade blivit generad.

Jag gick längs vattnet och grät på hemvägen. Om Anna är min bro över mörka vatten, var det då du och pappa som följde mig längs promenaden? Två änder, en hane och en hona, höll mig sällskap tills jag vek av uppåt.

När jag kom hem satt jag en stund vid köksbordet och sorterade in lite papper i pärmen jag har gjort för dig. Pärmen är röd, din älsklingsfärg. Eller i vart fall en färg du passade väldigt bra i, mamma. Sen festade jag på tre av dina favoritkarameller Marianne.

Tre Mariannekarameller

Jag festade på ditt favoritgodis, mamma.


Innan jag gick ner till bouppteckningen 
sopade jag ren bilen från all snö och for till ICA Maxi och handlade. I kväll ska jag fortsätta festa på grillad kyckling, Maxis potatissallad special och ett glas zinfandel. Det är tur att du inte är med, lilla mamma, för du gillade ju varken kyckling eller vin. Men vet du… Jag hade mycket hellre haft dig kvar än dina pengar…

Jag saknar dig!

//Din dotter

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det var tur att du inte var med, lilla mamma…

 1. Gunilla skriver:

  Ja du vännen, det är så mycket som man ska hålla reda på, men om det är någon tröst i det praktiska så har du nu kommit långt på väg ❤

  Idag har vi varit på urnnedsättningen för mamma, och alla känslor har bara vält ur en igen <3<3

  Kram på dig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo det känns bättre på så vis att jag tycker att jag har bättre koll på saker nu. Men det går så fort… Det känns som om samhället vill få bort lilla mamma så snabbt…

   Å, urnedsättningen… Jag minns när det var pappas. Jag var på planeringsdagar med jobbet och bröt ihop. Fick åka tidigare än beräknat. Kunde inte fungera… 😥

   Du har klarat av det svåraste! Kram! ❤

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.