Fasanjägarna (2014)


Ett inlägg om en film.


 

FasanjägarnaTV4 har börjat visa en serie filmer baserade på Jussi Adler-Olsens böcker om lördagarna. Det tycker jag är bra, för annars är det inte mycket att glo på om helgerna om en vill se på TV och bara softa. Igår kväll tittade vännen Mia och jag på Fasanjägarna (2014), baserad på en bok med samma titel. Det var en alldeles perfekt avrundning på en fantastisk måltid – och en lyckosam datoruppfräschning!

Återigen är det polisen Carl Mørck och hans cold case-gäng Avdelning Q som står i centrum. Pappan till ett mördat tvillingpar kontaktar Carl. Pappan var polis och tror  inte riktigt på den som erkände morden som skedde 1994. När pappan hittas död (självmord?) kan Carl förstås inte låta bli att nysta i fallet tillsammans med Assad. Det blir en jakt på Kimmie, en kvinna som tycks ha försvunnit efter morden. Men uppenbarligen är det inte bara Carl och Assad som letar efter Kimmie. Eftersom hon vet vem som mördade ungdomarna söker också mördaren efter henne.

Det är en riktigt spännande film, men som sist tycker jag att boken är bättre. Jag är inte särskilt imponerad av skådespeleriet. Fares Fares som Assad är ett skämt. Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck gör inte heller nån bra insats – han har samma min/ansiktsuttryck hela tiden. Värst av alla är karaktären Rose, som i och med den här filmen kommer in i handlingen. Johanne Louise Schmidt är INTE Rose ens i min vildaste fantasi.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fasanjägarna (2014)

  1. imsevimse skriver:

    Filmen var spännande, men kanske lite lång och utdragen.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.