Hjärtat brister


Ett inlägg om mammas dagboksanteckningar.


 

En ska inte läsa andra människors dagböcker. Jag hittade några av mammas fickkalendrar och ja, jag erkänner, jag läser i dem. Korta stycken för att få en bild av hur mammas liv blev efter att pappa gick bort.

Men mitt hjärta brister under läsningen. Som vid anteckningen fredagen den 20 juni 2008:

”Sov lite längre. U. ri. Vi pratade en stund. Ensam ingen ri. Åt lite sill o potatis. Koka kaffe. Tog fram bröd. Åt jordgubbar. Såg EM-fotboll. Svårt att sova. Var trött. Kräktes. Kände mig vissen o ensam. Saknar min Carl.

Ett par år senare, under mina Sju Svåra År, vet jag att jag åsamkade mamma mycket lidande. Men jag valde inte själv den här tiden, det gjordes åt mig. Måndagen den 13 september 2010 skriver mamma i sin kalender:

”Mulet men senare sol. U ri. o var ledsen o orolig. Jag orolig för henne. Jag lessen o känner mig trött o varm.

Dan därpå skriver mamma:

”Fick mat. Gick till ICA. Hem o åt min mat. Ri U. Hon trött, nere o slut. Jag orolig för U.

Lilla mamma… Jag är glad att du i alla fall fick veta att det ordnade sig till sist. Men det dröjde till oktober 2016.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Dagbok, Familj, Personligt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hjärtat brister

 1. Min mamma skrev också små noteringar, varje dag, i en fickalmanacka, det var lite om väder och vind och vad som hänt under dagen. Jag har dom sparade, och ska ta fram och läsa lite vid senare tillfälle.

  Jag förstår att det känns skönt att mamma fick vara med om att det löste sig med jobb för dig tillslut <3<3<3

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag läser lite i de fickdagböcker jag hittar och jag blir så rörd. Mycket handlar om mammas vardag, den jag bara anade. Det är så sjukt, men vi var så ensamma båda två på var sitt håll… 😥
   Det är en tröst att veta att jag hann berätta för mamma om jobbet. Hon var orolig för mig så länge och nu blev hon så glad för min skull. ❤

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.