Måndag kväll den 31 oktober 2016: Tårar, trötthet, telefoni och… minnen


 Kära dagbok…

 

Pläd på sängen

Viloläger.

Tänk att trippen till jobbet tog visst det mesta av min kraft idag. Men jag bet ihop och släpade runt dammsugaren i alla fall. Det behövdes. Sen kom sorgen över mig som ett vått täcke och jag grät och grät och grät. Telefonerade med NK* och jag tror jag förskräckte NK lite med mina tårar. Men som vanligt möttes jag bara av vänlighet och omtänksamhet. Så ringde Annas snälla mamma och bjöd över mig till lunch i morgon. Vi ska titta på några bilder jag har tagit och därefter åka och titta på lastbil i lämplig storlek. Jag hoppas jag orkar. Jag måste orka. Jag kollapsade på ovanpå sängen med en pläd och sov i trekvart på eftermiddagen. Jag bara tar slut.

 

Höstsol mellan träden

Jag kan ana solen bakom träden.

Samtidigt är jag så tacksam för den hjälp jag får, hjälp som är av just det slag jag behöver. Tröttheten och tårarna tar min energi och jag behöver nån som ser till att jag äter och nån som hjälper mig med praktiska saker som att köra en flyttbil. Jag kan ana solen bakom träden, jag vet att den finns där, men jag hade aldrig sett den utan familjen och alla goda vänner som ställer upp.

I kväll ringde vännen FEM och rapporterade om posten. Telia-telefonkö-i-40-minuter har skickat mammas sluträkning den 27 oktober. Räkningen ska vara betald idag, den 31 oktober. Inte så enkelt när den är i Motala och jag är här i Uppsala och räkningen uppenbarligen kom idag. (FEM ringer varje dag det har kommit post.) Det är riktigt dåligt av Telia med så kort betalningstid. Nu överväger jag att säga upp mitt eget telefonabonnemang också. Om jag orkar telefonköa i 40 minuter, förstås…

Trissvinst 30 kronor.

Trettio kronors vinst skrapade jag fram i kväll.

Jag har läst lite korta stunder under dan. Framåt kvällen tog jag fram en Trisslott och skrapade. Mamma och jag brukade alltid skrapa en lott tillsammans per telefon på helgen. Igår hade jag ingen mamma att ringa till när jag kom hem från Fästmön. Det hade jag inte idag heller, men jag skrapade en lott ändå. Och kan du tänka dig – jag vann 30 kronor, det vill säga en ny lott!

Det har varit en tung dag idag. Nån större nytta mer än dammsugningen har jag inte gjort. Men jag har i alla fall tittat på några saker i mina lådor. Två metallaskar drog till sig min uppmärksamhet och nyfikenhet. Den ena asken har det varit Wienerlinser i, den andra magnecyl. De vägde en hel del, båda askarna, och det skramlade spännande inuti.

En burk Wienerlinser och en burk magnecyl.

Två spännande askar gjorde mig nyfiken.


Jag öppnade naturligtvis askarna. 
I den ena hittade jag en massa nycklar och lås, i den andra gamla svenska mynt. I nyckelasken såg jag bland annat en cykelnyckel som jag tror gick till mitt gamla lås på cykeln… Vilket minne… I myntasken låg gamla silvermynt, bland annat två enkronor från 1952, men också betydligt äldre pengar. Spännande! Jag undrar vem som sparade alla nycklar och lås och mynt, bara… Tror inte det var min mamma…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Slutligen fiskade jag upp min servettring 
som jag har haft sen jag var barn hos mina föräldrar. Den har jag nu trätt på en servett och lagt här i mitt Uppsalakök. Jag tror att den har tillhört min pappas morfar Nicolai ursprungligen. Jag hittade också mammas servettring. Hon hade en bricka dukad i TV-rummet med servett, servettring och bestick. Det var så rörande när jag såg det, det knep i hjärtat att lilla mamma var så ensam att hon åt framför TV:n. Själv äter jag oftast i sällskap av en bok…

Servettring

Min servettring.


Nu har jag varit ute till Sävja en tur 
för att skjutsa hem Anna från jobbet. Då kunde jag också överlämna elefantsmycket och få min Nutellaburk som jag glömde igår. Inte det mest nyttiga att äta, men bara jag får i mig nånting är det bra.

Det ska bli snö både här och i Motala på onsdag när jag ska köra neråt. Det ser jag inte fram emot, men jag har vinterdäcken på tack vare att Bil 3:ans personal är så serviceinriktad. Dessutom är mina vinterdäck bra. Mindre bra är att jag har fått djävulusiskt ont i höger knä. Väderknä?

Nu ska jag se kvällens avsnitt av Tjockare än vatten och ta ett par skedar Nutella innan jag knoppar in. Jag önskar dig som har läst ända hit en riktigt god natts sömn!


*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 31 oktober 2016: Tårar, trötthet, telefoni och… minnen

 1. SoP skriver:

  Jag önskar Dig en riktigt god nattsömn . Jag tycker att det är vackert att Mor din dukade fint även om det var vid tv´n. Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack SoP! Den blev sisådär, väldigt sönderhackad i natt. Men jag klarar mig nog på det jag fick.
   Vackert och rörande att mamma dukade så. Samtidigt såg jag ensamheten i det hela och den gjorde mig sorgsen.

   Kram!

   Gillad av 1 person

 2. Agneta skriver:

  Riktigt uselt av Telia med så kort datum!
  Man har all rätt att bara ”ta slut” mellan varven, vila när du kan – och Nutella är bättre än ingenting (om man gillar Nutella),

  Kör försiktigt och lycka till med allt framöver, man får ta en dag i taget.

  Många styrkekramar från ett regnigt Skåne 💚💚

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja med tanke på den långa tid de tog på sig att svara på mitt samtal, borde de kunna ge mig ett par dar att betala räkningen på. Den lär inte bli betald förrän torsdag, tidigast.

   Jag tar slut och vilar och försöker äta det jag bara vill äta. Vilandet går bättre än att äta, men jag har rejält med depåer.

   Idag regnar det även i Uppsala, men i morgon ska det snöa både här och i Motala. Typiskt eftersom jag ska köra då.

   Tack för styrkekramarna och din omtanke!
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.