Kvinnan i rummet/Kvinnan i buren


Ett inlägg om en film.


 

Filmen kvinnan i rummetDet är skönt att göra normala och vanliga saker, inte bara sörja. Igår kväll hade jag sett att TV 4 skulle visa en film baserad på Jussi Adler Olsens första bok* om Q-gruppen, Kvinnan i rummet/Kvinnan i buren (2013). Fästmön och jag bestämde oss för att titta.

Polisen Carl Mørck är tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse. Men han får inte längre jobba med nya fall utan är nedflyttad till källaren för att jobba med cold cases tillsammans med Assad. Egentligen vill man att Carl inte gör nåt. Assad sätter emellertid fart på honom. Det första fallet de tar tag i handlar om en politiker som har försvunnit. Det antas att hon har tagit livet av sig, men Carl tror inte att hon bara skulle lämna sin hjärnskadade bror Uffe hur som helst. Det visar sig att han har rätt – Merete Lynggaard hålls fången i en tryckkammare. Men av vem och varför?

Jag gillar verkligen böckerna om Q-gruppen. Filmen, däremot, var väl sisådär. Visserligen spännande, men betydligt segare än boken. Nä, i det här fallet är boken bättre än filmen.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


*Det har hittills kommit ut sex böcker i serien.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kvinnan i rummet/Kvinnan i buren

  1. uppsalaewa skriver:

    Som vanligt – boken mycket bättre än filmen.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.