Saker jag bara vill säga till mamma


Ett inlägg till mamma.


 

Kölapp på Swedbank

Köade i 45 minuter idag.

Mamma åh! Det är så mycket jag vill säga till dig och berätta för dig. Varför kan jag inte ringa dig? (Dum fråga.) Men kanske läser du här eller följer mig i vardagen? Jag gör en lista och kanske har du tid eller lust att titta på den.

Mamma…

 • Såg du att jag hittade din spegel? Jag berättade både för J och G och de var lika förvånade som jag.
 • Och du… de där småskedarna till farfars dockservis… Tänk att vi aldrig letade efter dem ordentligt!
 • En av dina halsdukar hänger på spegeln i min hall. Jag känner doften av dig.
 • Nu har jag provat skor till begravningen. Hittade ett par som funkar trots hälsporren! Så du slipper skämmas för att din dotter kommer i gympadojor…
 • Men vet du, idag åkte jag till din bank för att sätta in pengar som kommit åter från Radiotjänst. Asså, jag fick köa i 45 minuter. Under tiden var det en kvinna som satte sig på mig två (2) gånger. Efter andra gången reste jag på mig och satte mig nån annanstans. Dessutom hade hon en precis hopplös unge som krälade på golvet. Men du ska inte tro att mamman brydde sig om ungen! Nä, mobilen var mycket mer intressant! Och när det blev min tur och ärendet var avklarat sa tjejen i kassan att jag var välkommen med fler ärenden av den här typen. Jag svarade att jag hoppas slippa det eftersom jag hade väntat så länge på nåt som tog tre minuter. Fick då till svar att jag skulle undvika att komma vid månadsskiften. Jaha. Men ska inte ens mamma undvika att dö då överhuvudtaget… TÄNKTE JAG. Jag sa inte det.
 • Du vet grannarna som flyttade in och renoverade i två år… Nu är de igång igen. I trapphuset, förstås. Det låter för jävligt och det ser för jävligt skitigt ut.
 • Vet du att I och L hjälper mig att frakta hit möblerna från dig? Och J och hennes brorsa med kompis hjälper till att bära ut sakerna. Jag ska dit nån dag och visa bilder på vad som ska upp, men I ringde i morse och sa att L är så förkyld. Vill inte bli smittad, så jag väntar till efter helgen.
 • Men jag åker ner till din lägenhet nästa vecka, för det ska vara visning. Vill inte att folk ska gå på dina golv utan att jag är där.
 • På allhelgonafton ska FEM och jag åka upp till kyrkogården och tända ljus och på allhelgonadagen ska jag till Mia på middag. Vi ska dricka en massa vin och jag ska greja med hennes dator. Kanske blir som den där natten när P gick bort… Alldeles för mycket…
 • I morgon ska jag till Anna. Det är ju Halloween och på söndag blir det vintertid igen och klockorna måste flyttas tillbaka.
 • Men mamma… Varför är du inte här??? Och inte kommer du till julen heller…
 • Och du… Kolla vilken fin lapp jag hittade från pappa till dig! Han skrev den strax innan han gick bort.
Lapp från pappa till mamma

Kärleksfulla ord från pappa till mamma, skrivna strax innan pappa gick bort.


Mamma, jag saknar dig så!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Krämpor, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Saker jag bara vill säga till mamma

 1. etuna1 skriver:

  Vilket fint inlägg. Jag tror absolut att hon hör dina ord där uppe i himlen ❤
  …och är säkert glad åt att de försvunna sakerna har återfunnits!

  Gilla

 2. Så gullig lapp ❤ Så ofta, man vill ta telefonen och ringa… eller, tänker, varför ringer inte telefonen vid vissa tider, som man blivit van med ..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Underbart gullig lapp! ❤
   Ja, som nu på söndagseftermiddagen brukade jag alltid ringa mamma och berätta om helgen och de senaste dagarna och lyssna på henne. (Mest det senare.) Nu är telefonen tyst… 😥

   Gilla

 3. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Fint inlägg och så härlig lapp!
  Vackra minnen mitt i all sorg.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.