Måndag eftermiddag den 24 oktober 2016: Uppgång


 Kära dagbok…


Helvetesnätter är inga roliga nätter, 
allra minst om de fortsätter på morgnarna. Det var som om nån hade vridit på en kran. Nån lösning på möbelflyttproblemet har jag ännu inte, men nu måste jag ställa det åt sidan för att släppa fram sorgen. Vid niotiden telefonerade jag med den kloka Fästmön. Då behöver jag inte försöka skärpa till mig, så det var mest ett snörvlande samtal. Men Anna är så lugn och fin och så småningom kom även jag till en stunds ro. Jag behövde både ringa några samtal och göra några ärenden idag samt förbereda inför dagens besiktning och morgondagens möbelhämtning. En sak som glädjer mig är att mammas soffa hamnar hos vännen FEM och Finske Pinnen. Då vet jag att den får ett nytt och bra hem. Men de hämtar soffan på egen hand, förstås, den ska ju inte med till Återvinningen i morgon eftermiddag.

Mammas soffa

Mammas soffa får ett nytt hem hos FEM och Finske Pinnen.

 

Det första jag tog tag i när gråten hade släppt var att ringa Bil 3:an i Uppsala. Jag kan bara säga att de är helt fantastiska där! Jag förklarade läget – att jag pendlar mellan Uppsala och Motala på grund av mammas bortgång – och nu får jag komma med Clark Kent* redan på torsdag i stället för den 18 november för att få bromsarna fixade, vinterdäcken på och årsservicen gjord. Jag minns inte om verkstan till och med skulle ordna en lånebil åt mig över dan, jag blev så överväldigad av deras service och bemötande. Tack!!! Jag hade just avslutat samtalet så messade min Nästanbror att jag gärna får låna deras bil en tid i november om det är så att jag behöver en lite större personbil. Människor är så snälla mot mig!

Bullar och Ballerinakex

Ballerinakex och bullar är inköpta till FEM i kväll.

Nästa samtal gick till Återvinningen för att förklara att det är lite fler saker som ska hämtas i morgon om det skulle gå bra. Det gjorde det och det var också skönt att höra att det inte var den sure som tog emot oss i lördags som svarade. Sen åkte jag och tankade, för jag behöver lite soppa så att vännen Mia och jag kan ta oss till tippen, som ligger utanför stan, tror jag, i morgon.

I kväll får jag besök av vännen FEM och jag hade lovat att införskaffa Ballerinakex. Det fixade jag på Maxi. Ballerinakex har en särskild plats i FEMs och min barndom, så det var viktigt att jag verkligen fixade att åka och köpa kexen. Jag köpte också en påse bullar. Mons Kallentofts senaste bok Djävulsdoften slank ner i påsen som bonus. Jag tyckte att jag var värd en liten present efter helvetesnatten. Mitt mobilfodral från 40-minuters-telefonkö-Telia, som kom med nya mobilen i höstas, började tidigt gå sönder. Därför hoppade jag in på Clas Ohlson och köpte ett nytt och enkelt svart.

Mons Kallentofts bok Djävulsdoften

Djävulsdoften följde med hem som bonus.


Jag åt fil och en smörgås när jag kom hem 
och tvättade svart. Det känns lite skönt att inte bara ha med sig smutskläder hem till Uppsala. Mammas kompis U plingade på dörren och vi pratade i dörrhålet en stund. Jag sa att jag var så trött och behövde vila före besiktningen och det var faktiskt sant. U höll sjukhusräkning nummer två för mamma i handen, denna gång var det vården på avdelningen som skulle betalas, förra gången var det akutvården. Efter besiktningen gick jag upp till stan i regnet och betalade räkningen på banken. Lilla mamma var mycket noga med att räkningar skulle betalas – och betalas i tid. Själv har jag betalat min mobilräkning nyss också, men med e-faktura.

3oo kronor för sex vårddagar

Sex vårddagar kostade lilla mamma 300 kronor.


Besiktningen, för övrigt, gick bra.
En trevlig man gick runt och tittade och kunde inte hitta några som helst fel mer än normalt slitage. Jag påpekade att vattnet rinner undan lite dåligt i handfatet i badrummet och han skulle skicka nån att fixa med det. Och just som jag kom tillbaka från min stadspromenad kom en kille och rensade röret. Det känns bra att få det fixat  så att nästa hyresgäst slipper det.

Sammanfattningsvis har dagen inneburit en uppgång från helvetesnatten. Men självklart är jag ledsen. Det känns mycket bra att få lite sällskap en stund i kväll. Jag prövar sannerligen mina vänner i nöden…


*Clark Kent =min lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag eftermiddag den 24 oktober 2016: Uppgång

 1. etuna1 skriver:

  Skönt att det känns lite bättre idag i alla fall. Saker och ting känns ofta värre på natten när det är tyst och mörkt. På dagen finns det ofta saker som distraherar en från de jobbigaste tankarna och bara tanken på att man faktiskt kan ringa till någon eller gå ut gör att saker känns lite mer uthärdliga….medan man känner sig ensammast i världen på natten. I alla fall känner jag så.
  Hoppas i alla fall den här natten blir lugnare och att du får sova några välbehövliga timmar. Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var en fruktansvärd natt och morgon och det blev knappt fyra timmars sömn. Jag har inte fått så mycket gjort idag, men jag har haft besiktningsman här för att titta på lägenheten och så har jag gått till banken och betalat en räkning. Har mest småplockat idag och i kväll kom FEM. Det är gott med sällskap. Eftersom jag är verkligen skittrött hoppas jag att John Blund tittar in här lite senare.

   Tack för din inkännande ord och för att du bryr dig!
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.