Torsdagen den 20 oktober 2016: Ensam och inte ensam


 Kära dagbok…

 

Jennys kycklingwok

Jennys kycklingwok.

Det blev väldigt ledsamt och ensamt när Fästmön hade tuffat iväg. Kan du förstå vilken fin kvinna jag är tillsammans med som lyckas ta ledigt från sitt nya jobb (hon får säkert jobba igen tiden) och följer med mig ner till Motala för att hjälpa mig med allt från att se till att jag äter, stöttar mig i jobbiga beslut och arbetar hårt i min mammas hem för att paniken inte ska få fast klorna i mig?! Underbara människa! 

Och nu i kväll, när ”matmor” inte var här, kom världens goaste Jenny med en bytta kycklingwok! Jag åt lite grann tillsammans med Jenny och sen lämnade hon kvar det som blev över så att jag ska äta de här dagarna när jag är ensam. Jenny och jag hade aldrig träffats tidigare, men hon har varit en av mammas favoriter och hon har varit lika gullig mot mamma som mot mig. Det var så roligt att äntligen få träffas. Jenny fick med sig ett minne efter mamma och jag fick ett jakande svar på min fråga om hon kunde tänka sig att flyttstäda mammas lägenhet. Det skulle mamma ha velat, men hon hade nog också varit lite bekymrad ifall Jennys rygg klarar av det.

Flyttkartonger, drinkvagn etc

Grejor som ska flytta till Uppsala.

Anna och jag grejade in i det sista, tills det var dags att åka till tåget. Det blåste kallt idag. Jag åkte och köpte fler plastsäckar och flyttlådor innan jag åkte hem. Brevet från juristen om bouppteckningen låg i lådan. Jag skulle skriva på och returnera, men jag orkade inte gå ut en gång till. I stället fortsatte jag med vitrinskåpet i vardagsrummet, linneskåpen och lite annat. Jag har försökt arbeta systematiskt och hålla ordning på det som packas, vart det ska och så. Det är inte lika lätt som när Anna är här. Och det känns fortfarande väldigt… absurt det som händer och det jag gör. Ibland tycker jag att jag hör mammas röst och hur hon tycker att jag bär mig galet åt. För det gör jag. Det här är allt annat än roligt, att rensa ut nåns liv.


Det som flyttar med mig till Uppsala
är inte så mycket i möbelväg, men det blir två byråer, en drinkvagn, nån piedestal med mera. Drinkvagnen är jättefin och den övertalade jag mamma att spara från pappas mostrars hem.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Framåt kvällningen tog jag en underbar dusch.
Sen ringde FEM för att höra så jag inte kände mig ensam! Människor är verkligen gulliga mot mig! Jag själv ringde upp mammakusinen B och avrapporterade det sista. Hon sa att de kommer ner till begravningen och det blev jag väldigt varm i hjärtat över när jag hörde – det är en bra bit för dem att åka.

På förmiddagen idag kom en kille och hämtade mammas hjälpmedel. Klockan elva ringde doktorn och jag blev sjukskriven från idag och fram till och med den 4 november. Det känns skönt, jag skulle inte fungera på jobbet. Jag pratade lite med min chef och berättade läget. Hon är också så gullig och förstående, jag är verkligen lyckligt lottad som har såna fina vänner och en sån inkännande chef!

När Jenny hade gått hem startade jag både dator och TV. Jag har slöglott på en ny serie på TV3 som heter Svartsjön. Den verkar rätt spännande, men jag hade svårt att koncentrera mig. Jag behövde skriva av mig, det var viktigare.

I morgon förmiddag ska jag traska upp till begravningsbyrån med en kasse med kläder till mamma. Det låter helt… konstigt… Och mamma tycker säkert att jag har valt fel. Men hon får i alla fall en helt ny blus på sig. I rosa, förstås. Klockan 13 kommer prästen som ska leda begravningsgudstjänsten. Mer konstigheter. Eller… inte. Jag gissar att jag snart kommer till insikt om att lilla mamma inte är kvar hos mig längre utan hos pappa. Min pappa, som faktiskt är modell för teckningen som tavlan nedan är baserad på. I en femårig Tofflas ögon hade män som Tomten uppenbarligen fyrkantiga torsor…

Tomtetavla

Tomten har fyrkantig 
torso.

Stort TACK till alla som fortsätter att läsa och kommentera här och som bryr er om!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Torsdagen den 20 oktober 2016: Ensam och inte ensam

 1. åsa skriver:

  Är med dig i tankarna då du grejar hos din mor i Motala ❤
  Vet hur jobbigt det är mentalt att "rensa" i andras liv.
  Var rädd om dig!
  Ha dé!/Kram

  Gillad av 1 person

 2. Pingolina skriver:

  Du har slitit ser jag.
  Kändes tufft att åka hem idag men gott att du har andra som hjälper dig nu några dagar.
  Kärlek!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nja, inte så mycket, men en del har jag fått gjort. Är så trött… Det är ensamt utan dig, men FEM var så gullig som ringde och Jenny kom med mat! Sen har jag fått släklkärlek via mammakusinen B också.

   Men jag saknar dig så!!! 😥 ❤

   Gilla

 3. Tänker på dig !!

  Nu förstår jag varifrån uttrycket ”äta så magen står i fyra hörn” kommer ifrån, när jag ser tomten !

  Gilla

 4. Inqa skriver:

  Du har verkligen hittat en person som ser till ditt bästa, ”for better and for worse”. Vet vad du går igenom även om det var lite annorlunda i mitt fall. Mina tankar finns hos dig. 💗

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nja, jag har hittat FLERA personer som ser till mitt bästa och det är bara så skönt att ha det stödet. Sen är det tyvärr andra som har svikit och nu när sejouren i Motala är slut för den här gången känner jag ett uns besvikelse, faktiskt.
   Tack för dina vänliga ord och jag vet att du också har haft hastigt dödsfall i familjen. För mig handlade det om en äldre kvinna, min mamma, men det gick så fort och var oväntat och jag har inte fattat det än…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.